Pjer Van Hojdonk dolazi u Niš da obučava mlade fudbalere Radničkog

Pjer Van Hojdonk
Pjer Van Hojdonk; Foto: fourfourtwo.com.tr

Na poziv svog velikog prijatelja i bivšeg saigrača Nenada Grozdića na Čair će u aprilu doći nekadašnji čuveni holandski reprezentativac Pjer Van Hojdonk, najavljuje se na zvaničnom sajtu niškog superligaša.

Grozdić i Van Hojdonk su u sezoni 1999/2000 bili saigrači u Viteseu iz Arnema, tada je stvoreno prijateljstvo za sva vremena i Holanđanin je prihvatio poziv sadašnjeg šefa razvoja Omladinske škole Radničkog da dođe u Niš.

Holandski model fudbala

Van Hojdonk će promovisati školu niškog superligaša, demonstrirati svoje fudbalske majstorije na treningu i pokazati delić svog velikog umeća i bogatog iskustva.

Podsetimo, Van Hojdonk je, u karijeri dugoj 18 godina, igrao i za takve klubove kao što su Benfika, Fejenord, Seltik, Notingem Forest, Fenerbahče.

Tačnije, igrao je za četiri bivša prvaka Evrope, a dres reprezentacije Holandije nosio je 46 puta i postigao 14 golova.

“Kada sam došao na ovu poziciju, cilj mi je bio da iskoristim svoja poznanstva sa mnogobrojnim poznatim fudbalerima i pokušam da ih dovedem u Niš, u cilju promocije fudbala i Radničkog. Drago mi je što će baš Van Hojdonk biti prvi od njih, jer je moja ideja da u školi radimo po holandskom modelu, za koji smatram da je najkvalitetniji u Evropi. Ovo će biti samo početak, verujem, uspešne saradnje, pošto je u planu da u narednih nekoliko meseci i mi posetimo Holandiju i na licu mesta se uverimo kako treba da funkcioniše jedna moderna fudbalska škola. Verujem da će dolazak jednog ovakvog fudbalskog asa pobuditi pažnju niškoj deci i motivisati ih da u svom fudbalskom razvoju ne preskoče Radnički koji će im, ukoliko sprovedemo u delo sve naše zamisli, omogućiti najbolje moguće uslove”, rekao je Grozdić.

Pjer Van Hojdonk će u Nišu boraviti 12. i 13. aprila.

Global Digital Clinik