Pitate se kako ojačati slabu i osetljivu kosu? Postoji efikasno rešenje!

Pitate se kako ojačati slabu i osetljivu kosu?
Pitate se kako ojačati slabu i osetljivu kosu?

Kaže se da je dobra frizura najlepši ukras na ženi, ali šta činiti kada zbog slabe kose nije moguće imati dobru frizuru?

Za mnoge osobe slaba kosa predstavlja sudbinu sa kojom se mire. Kod osoba koje imaju slabu kosu potreban je veliki trud, dosta vremena, makaze i strpljenje da bi kosa izgledala lepo. Ili pak samo prave informacije.

Odlučili smo se da sa vama podelimo prave informacije koje će pomoći da u potpunosti oporavite tanku i slabu kosu.

Slaba i osetljiva kosa

Neke osobe jednostavno prirodno imaju slabu kosu. Slaba kosa može da nastane i kao posledica brojnih tretmana koji su je iscrpeli u vidu farbanja nekvalitetnim farbama za kosu, blajhanjem, prečestim feniranjem i korišćenjem prese.

To znači da imaju nešto manje vlasi na glavi i da su one tanke, sklone krzanju i osetljive. Ovaj tip kose nema volumen i teško ga je izvesti čak i feniranjem uz korišćenje preparata za volumen.

Tanka i slaba kosa se obično mnogo mrsi, što dodatno može da je ošteti, naročito pri razčešljavanju. Krajevi obično brzo procvetaju nakon šišanja, a neretko kosa sporo raste.

Osobe koje imaju slabu kosu ne mogu baš lako da je stilizuju bez posete frizeru, a frizura uglavnom traje kratko.

Pročitajte još: Saveti za negu plave kose

Šta treba izbegavati?

Ukoliko želite da ojačate kosu izbegavajte sve ono što loše utiče na njenu već slabu strukturu. To su aktivnosti koje gore kosu, kao na primer sušenje vrelim vazduhom iz fena, feniranje, ispravljanje kose presom i uvijanje figaraom.

Kad god je moguće kosu pustite da se sama suši. Već slabu kosu može dodatno da oslabi grubo postupanje sa njom, kao što je slučaj sa trljanjem peškirom nakon pranja. Slabu kosu ne treba češjati dok je mokra.

Treba izbegavati farbanje kose bojama koje zahtevaju visok procenat hidrogena i upotrebu blanša. Svi preparati koje upotrebljavate za oblikovanje kose treba da budu vrhunskog kvaliteta, tačnije namenjeni profesionalnoj upotrebi.

I ono o čemu se nažalost malo zna, a to je upotreba šampona sa sulfatima. Šamponi sa sulfatima razlažu fini keratinski sloj u kutikuli dlake, čime se dlaka oštećuje. Jedino upotreba šampona bez sulfata, parabena i silikona omogućava oporavak slabe kose uz korišćenje odgovarajućih preparata za jačanje njene strukture.

Ojačajte slabu kosu na pravi način

Imajući u vidu raširenost problema slabe kose kompanija Matrix je kreirala liniju preparata koji trajno i efikasno jačaju slabu kosu. Kompanija Matrix se nalazi u samom svetskom vrhu proizvođača profesionalnih preparata za kosu.

Linija Biolage FiberStrong omogućava dubinsku regeneraciju tako što njena inovativna formula popunjava pukotine u kutikuli dlake čineći je jačom. Ova linija sadrži šampon za jačanje kose, regenerator za svakodnevnu upotrebu, kremu za jačanje kose i ampule.

Šampon Biolage FiberStrong vrlo efikasno čisti kosu bez sulfata i parabena, čineći kosu jačom i pripremajući je za tretmane regeneracije. Njegova blaga formula sadrži ekstrakt bambusa koji pomaže jačanje strukture kose. Nakon njegove upotrebe kosa vrlo brzo postaje jača, otpornija i sjajnija.

Regenerator Biolage FiberStrong omogućava dobru hidrataciju kose koja postaje mekana na dodir, jača i elastičnija. Pogodan je za svakodnevnu upotrebu jer ne masti i ne otežava kosu.

Biolage FigerStrong fortifying cream je dizajniran kao intenzivni tretman pogodan za frizerske salone i kućnu upotrebu za jačanje slabe kose. Zahvaljujući Intra Cylane TM formuli i ekstraktima bambusa efikasno popunjava pukotine u kutikuli dlake. Kosa postaje vidno jača, otpornija na spoljne uticaje i življa. Ovaj tretman je idealan za osobe koje žele drastičnu promenu kvaliteta kose.

Ampule Biolage FiberStrong zahvaljujući naprednoj tehnologiju omogućavaju da aktivne supstance prodiru duboko u dlaku od korena i obnavljaju njenu strukturu.

Liniju Biolage FiberStrong možete naručiti online u prodavnici profesionalnih frizerskih preparata Bellissima Shop putem sajta.