Pitali smo Nišlije: Šta mislite o radovima na Bulevaru Nemanjića i Trgu kralja Milana?

Pitali smo Nišlije: Šta mislite o radovima na Bulevaru Nemanjića i Trgu kralja Milana?

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Poslednjih meseci najaktuelniji u javnosti su radovi na i oko Bulevara Nemanjića, ali i uređenje, odnosno rekonstrukcija Trga kralja Milana i Tvrđavskog mosta. Bulevar Nemanjića je dobio novi kružni tok, uoči otvaranja “Delte”, rukovodstvo grada obećalo je izgradnju parka u blizini “Delta planeta”, a u kružnom toku na Bulevaru Nemanjića i fontanu. Radovi su daleko od završetka u ovom delu grada, a kada je reč o rekonstrukciji Trga kralja Milana i Tvrđavskog mosta, kraj radova se ne nazire.

Pitali smo Nišlije: Šta mislite o radovima na Bulevaru Nemanjića i Trgu kralja Milana?

“Ovo je samo pranje para i ništa više, užas”, kaže jedna starija Nišlijka.

“Sve su raskopali, ne može ni pešice da se prođe, ovo je skandalozno”, kaže jedan stariji Nišlija, a kada je reč o radovima na Trgu kralja Milana i rekonstrukciji Tvrđavskog mosta ističe “da se previše odužilo”.

“Sve što je rekonstruisano mi se sviđa, bolje je sigurno nego što je bilo”, kaže jedna sredovečna Nišlijka i dodaje da kada je reč o rekonstrukciji Trga kralja Milana da se ne razume se u rokove, jer kako ističe, nije građevinac.

“Nešto je bilo neophodno raditi a nešto je već tamo na Trgu trebalo da bude gotovo i  prevazišlo je svaku meru sa rokovima”, kaže jedan mlađi sugrađanin.

“Dobro je, uvek je dobro da se gradi da se menja na bolje, mada mislim da je previše gužve, i da imamo previše tržnih centara a nemamo šta da trošimo u njima. O Trgu mislim da je tu trebalo da bude neki parkić”, smatra jedan mlađi Nišlija.

“Sve najgore, sve što počnu nikako da završe, samo se peru pare”, smatra jedan mlađi sugrađanin.

“Jedinstveno je što su uništili ono malo zelenila, to je moglo lepo urediti”, kratko odgovara  jedna Nišlijka.

“Lepo je da se nešto dešava ali nije to to kako bi trebalo da izgleda. Trebalo bi malo više zelenila svuda po gradu. Centar je haos, nema nigde zelenila, sad kad počnu vrućine ne znam..Trebalo bi da bude više zelenila”, ocenjuje jedan Nišlija.

“Katastrofa, neobeleženo, neobezbeđeno sporo se radi”, kaže jedan taksista a kad je reč o rekonstrukciji Trga kratko kaže “Skadar na Bojani”.

“Sve je funkcionalno kružni tokovi su za desetku, i onaj kod Toplane je pravo rešenje, jer ne bi moglo da se uđe u Delta tržni centar”, kaže takođe jedan taksista, a kada je reč o rekonstrukciji Trga, kašnjenje ocenjuje kao  “bezobrazuk”. Kada je reč o Tvrđavskom mostu smatra da ga “nisu renovirali na vreme za saobraćać, pa je sad i kasno, jer ne bi mogao više da izdrži saobraćaj”.

Napomena: Anketa je rađena na potezu od ulice Branka Krsmanovića, Bulevara Nemanjića, kod Doma zdravlja, zaključno sa Ulicom Vožda Karađorđa.