Piksi poručio mladima iz Niša da navijaju za Radnički

Dragan Stojković Piksi na Čairu; Foto: FK Radnički
Dragan Stojković Piksi na Čairu; Foto: FK Radnički

Dragan Stojković Piksi je povodom memorijalnog turnira“Ivan Krstić Beli“ bio gost FK Radnički na stadionu „Čair“.

Tom prilikom razgovarao je sa najmlađim fudbalerima iz rodnog grada.

„Želim vam da uživate u fudbalu, da trenirate svaki dan, da slušate trenera i da budete dobri momci. Želim da učite školu i budete dobri prema roditeljima. Ni Zvezda ni Partizan, treba da navijate samo za Radnički“, poručio je Stojković.

Bio je 30. oktobar 2001. godine, Dragan Stojković Piksi je na prijateljskom meču protiv Vardara rekao zbogom igračkoj karijeri, a pun Čair odjekivao je Piksi, Piksi…

Skoro 17 godina kasnije, Dragan Stojković je ponovo stao na travu svog Čaira, a mališani, učesnici Memorijalnog turnira „Ivan Krstić – Beli“, ali i publika, zdušno su uzvikivali nadimak proslavljenog jugoslovenskog i srpskog asa.

Dragan Stojković strpljivo je pozirao mališanima, ali i roditeljima koji su se zadesili na Čairu, uveličavši tom prilikom memorijalni turnir u čast tragično nastradalog Ivana Krstića – Belog.

Radnički je klub u kome je Piksi fudbalski prohodao i vratio ga u Prvu jugoslovensku ligu, pre nego što je odlučio da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi.

Sada kaže da je radostan što će „Real sa Nišave“ posle više od 30 godina izaći na evropsku scenu, kao učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope.

Radnički je početkom 80-ih bio i polufinalista Kupa UEFA, koji je bio preteča Lige Evrope, što je u današnjim uslovima dostignuće kakvo se ne može ni zamisliti.

„Fudbal se mnogo izmenio u ovih tridesetak godina. Sve se izmenilo i ta vremena ne mogu da se porede. Međutim i ovo je rezultat za poštovanje i mnogo je lepo što će Radnički ponovo imati priliku da ugosti neku od evropskih ekipa. Značiće to dosta i klubu i ovom gradu i navijačima. Zaista je lepo videti naslov u novinama ‘Radnički u Evropi“, rekao je Piksi.