Peticija za UKIDANJE novih lokacija za KIOSKE u Nišu

Nakon što je u centru Niša postavljeno još nekoliko trafika “Moj kiosk” pokrenuta je peticija za ukidanje novih lokacija.

Zbog sve većeg broja novih trafika istog vlasnika Đorđe Stanković iz Narodne stranke pokrenuo je peticiju koju je do sada potpisalo više od 500 građana.

Dva su osnovna razloga za ovu peticiju!

1. Monopolizacija tržišta (izbacivanje lokalnih vlasnika kioska)
2. Urbanističko uništavanje centra grada i parkova

ZAHTEV GLASI:

UKIDANJE SVIH NOVIH LOKACIJA KOJE SU DATE NAKON 2018 GODINE

Ravnopravni i transparentni uslovi prilikom apliciranja za već postojaće lokacije koje su i do sada držali lokalni vlasnici.

U mnogim gradovima u evropi i svetu trafike i kiosci gotovo da ne postoje kao koncept, ali su u srbiji bili tradicija, i donekle opstali, ali se pod ovim izgovorom mnogi lokalni vlasnici kioska ostali su BEZ svojih lokacija, a tim poslom su zapošljavali sebe i zarađivali za svoju porodicu.

Par meseci nakon što je ukinuto 50 lokacija lokalnim vlasnicima, dodatno je 120 novih lokacija koje su date jednoj firmi iz Beograda.

Centar Niša i parkovi su već preplavljeni crnim kioscima sa crvenim obeležijem, i ovo nije kraj, broj lokacija će se duplirati i Niš će postati VAŠAR.

Da bi ovo sprečili pravimo ovu inicijativu i nakon što skupimo 10.000 potpisa, zahtevaćemo ukidanje svih novih lokacija koje su preko noći uvedene i na netransparentan način date samo jednoj firmi.

Sve ovo je politika, i neophodno je da budemo složni i da sačuvamo grad od urbanističkog skrnavljenja i daljeg otimanja lokacija lokalnim trafikama.

Peticija će trajati do 31.01.2022!

Peticiju možete potpisati na linku OVDE