Paru osumnjičenom da je dve godine kao roba tretirao Nišliju produžen pritvor

produžen pritvor
Foto: Naissus Info

N.N. i D.P osumnjičenima su da su dve godine primenom sile i uz pretnju, jednog Nišliju, penzionisanog hirurga, držali i tretirali ga kao roba, oduzimali mu sav novac, produžen je pritvor na još 30 dana, kažu u Višem sudu u Nišu.

Na predlog Tužilaštva, Viši sud im je nakon hapšenja najpre odredio pritvor do 30 dana, a zatim je 9 aprila produžio na još mesec dana

“Rešenjem Višeg suda u Nišu protiv osum. N.N. i osum. D.P. produžen je pritvor za još 30 dana, iz razloga propisanih odredbom čl.211 st.1 tač.3 i 4 ZKP – navode iz Višeg suda u Nišu”, saopštavaju iz Višeg suda.

Iz Suda obrazlažu ovu odluku time da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko deset godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti, kao i zbog osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo.

Podsećamo, sumnja se da su N. N. i D.P. od marta 2019. do marta 2021. godine tretirali kao roba uglednog niškog kardiologa u penziji. Njima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.