Parkiraj i bicikliraj: Zdrava rekreacija za celu porodicu

Parkiraj i bicikliraj
Parkiraj i bicikliraj. Foto: Parking servis Niš

Parkiraj i bicikliraj je akcija koja za cilj ima podizanje svesti o očuvanju životne sredine.

Parkiraj i bicikliraj omogućava korisnicima parkinga kod “Čaira” da preuzmu bicikle. Dakle, svi oni koji vozilo ostave na ovom parkingu, moći će da preuzmu dva bicikla za odralse i dva za decu.  Akcija je počela prošlog petka i trajaće sve do 1. novembra, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Ukupan broj dostupnih bicikala je 46.

Cena parkinga iznosi 40 dinara po satu, a bicikle je moguće preuzeti svakog dana od 9 do 21 sat. Bicikli se vraćaju istog dana kada su preuzeti, najkasnije do 21 časa. Iz Parking servisa kažu da je cilj ove akcije da najmlađi budu fizički aktivni, i da im se podigne svest o o značaju očuvanja ekosistema i štetnom uticaju izduvnih gasova.

Očuvanje životne sredine je tema o kojoj se poslednjih godina sve više govorii. Izduvni gasovi iz automobila, umnogome utiču na ekositem. Zagađenje utiče na nestabilne klimatske promene, koje za posledicu imaju požare i poplave. Svako od nas, malim gestom, može učiniti nešto dobro za prirodu. Vožnja bicikla je osim za Vaše zdravlje, dobra i za našu planetu.

Global Digital Clinik