Parking aerodrom Beograd – kako sam rešila najveći problem putovanja avionom

putovanje avionom
Foto: Pixabay.com

Već nekoliko godina putujem avionom svakog vikenda, bavim se pevanjem i najviše posla imam u dijaspori. U početku mi je putovanje avionom predstavljalo jako veliki stres, ali sada uživam u putovanjima i svom poslu samo zahvaljujući momcima koji rade na privatnom parkingu u blizini aerodroma.

Piše: Sandra, pevačica iz Beograda.

Nekada sam morala da se uklapam sa kolegama iz benda, da molim prijatelje i rodbinu da me voze na aerodrom, plaćala taksi koji je zaista skup, a pored pakovanja i priprema za nastupe nemam vremena da svakog vikenda tražim taksi i gubim energiju na nepotrebne stvari.

Danas je to sasvim drugačije. Kupila sam svoj automobil, na aerodrom krećem kada god hoću, unapred rezervišem parking, momci koji tamo rade prevezu me do aerodroma i pomognu oko prtljaga. U povratku se dogovorimo kada da me sačekaju, vrate me na parking i svojim kolima odem u stan, ili ako imam vremena i snage dogovorim kaficu sa nekom drugaricom, da joj ispričam dešavanja sa putovanja.

Transport do aerodroma – najveća glavobolja

Sigurna sam da je transport do aerodroma najveća muka pri putovanju avionom. Umesto da razmišljam o pakovanju i svim potrebnim stvarima za put, istraživanju destinacije i planiranju mesta za obilazak, planiranju repertoara za obe večeri, najmanje što mi je u tom trenutku potrebno je tražiti prevoz do aerodroma.

To je stavka o kojoj uglavnom svi razmišljamo u poslednjem trenutku, ali ona nam ujedno stvara i najveće glavobolje.

Naši prijatelji i porodica su tu uvek za nas, ali svi imaju svoje obaveze, poslove i jako je teško naći nekog me odveze do aerodroma, a za to mu je potrebno oko 2h. Kada nisam imala kog da zamolim za uslugu, koristila sam usluge taksi prevoznika, ali iskreno ta opcija mi uvek bila na poslednjem mestu jer koliko god da zaradim tog vikenda, nisam želela da dajem 20e za taksi u jednom pravcu.

U tim trenucima nisam imala svoj automobil, nakon nekog perioda ostvarila sam svoj san, kupila sam svog mezimca. Do tada nisam razmišljala o parkingu, jer mi nije bio potreban. Posle određenog vremena kada sam se raspitivala kod prijatelja gde sve po gradu mogu naći parking na koji se lako mogu parkirati, jer nisam imala previše iskustva, saznala sam i za parking na aerodromu.

Od tog trenutka moja putovanja su poslata mnogo jednostavnija i rasterećenija.

Privatni parking na aerodromu u Beogradu

Kao što sam već napomenula, za privatni parking na aerodromu sam skoro saznala od prijatelja koji te usluge koristi već duže vreme. U međuvremenu sam saznala i da tako nešto kod nas postoji već duži niz godina, a u Evropi već skoro 50 godina.

U blizini aerodroma Nikola Tesla postoji nekoliko privatnih parkinga, a takođe imate i parking u sklopu samog aerodroma ali je znatno skuplji, tako da vam ne bih preporučila nikako. Pored toga što je skuplji, nemate informaciju da li na tom parkingu imate slobodnih mesta, sve dok ne dođete lično da se uverite.

Privatni parking se rezerviše unapred, možete online ili putem telefona, i znate sigurno da imate svoje mesto, tako da o tome ne morate razmišljati. Svi se nalaze u neposrednoj blizini samog aerodroma, papirologija se završava jako brzo, pa se ne gubi mnogo vremena.

Prilikom rezervacije, prvi put kada dolazite dobijete detaljno objašnjenje gde se parking nalazi. Po dolasku na parking osoblje vam prenese prtljag u službeni auto i voze do aerodroma, transport do aerodroma je uključen u cenu. Takođe, u povratku vas čekaju na aerodromu i voze do vašeg auta.

Ukoliko se pitate koliko je vaš mezimac siguran na nekom tamo parkingu, daljeko od grada, iz iskustva vam govorim da je potpuno bezbedan. Prvo, na parkingu se u svakom trenutku nalazi minimum jedan čovek iz obezbeđenja, a parking je ograđen i osvetljen. Drugo, parking je pod video nadzorom, a dobijate i link preko kog možete u svakom trenutku uživo gledati kameru koja snima vaš automobil.

Sky parking – Aerodrom Nikola Tesla

S obzirom da sam rekla da postoji više privatnih parkinga u okolini aerodroma Nikola Tesla, sada se pitate koji parking izabrati. Ja sam poslušala savet svog prijatelja i izabrala onaj na kom on parkira već više od godinu dana.

Uglavnom svi imaju isti cenovnik, svi imaju sličnu koncepciju, ali ono što pravi glavnu razliku između njih je odnos zaposlenih prema vlasnicima automobila. Od samog početka imam dobru komunikaciju sa momcima koji tamo na Sky parkingu, uvek mi izađu u susreta, i ovaj tekst je jedan od načina da im se zahvalim na svemu.

Sky parking se nalazi na svega 3 minuta vožnje od aerodroma, cena po danu se kreće od 200 – 700 dinara, rade non-stop, a nude uslugu pranja automobila i prenoćišta ukoliko putujete dalje a niste sigurni da ste sposobni u tom trenutku da vozite.

Posetite njihov sajt i dodatno se informišite o svemu, verujte mi, nećete se pokajati.