“Parada opstanka” u centru Niša za teško obolele

Humanitarka iz Niša
Humanitarka iz Niša "Banka dobročinstva"; Foto: Marina Adamović

“Parada opstanka” će biti kratka zvučna šetnja od Banke dobročinstva u Obrenovićevoj ulici do Trga kralja Milana i predstavljaće apel roditelja, braće, sestara, bračnog druga teško obolelog mladog čoveka, najavila je niška humanitarka Marina Adamović.

“Njen je cilj da skrene pažnju donosiocima zakona kako je RFZO škrt, spor, bezvoljan. Postavi se dijagnoza: “retka bolest”, a Fondu treba više meseci da podrazumevenu isplatu u visini troškova lečenja i izvrši. Isto je i sa agresivnim stepenom bolesti”, objašanjava Marina i dodaje da bi RFZO trebalo odmah da uplati na račun bolnice izabrane u inostranstvu, gde će se lečenje nastaviti.

Humanitarna kutija i predstavnici vlasti na “Paradi opstanka”

Banka dobročinstva

Osim što poziva Nišlije da se odazovu apelu za pomoć licima obolelim od retkih bolesti, Marina Adamović predlaže da se šetnji, koja je zakazana u subotu, 7. jula od 12 do 16 časova, pridruže i predstavnici vlasti.

“Znamo da nećemo moći odmah stvari izmeniti, ali dok se ova bića za život bore, zamolil bismo sve predstavnike vlasti da se pridruže ličnim prilozima , bar 10 puta većim od stalnih priloga “običnih” sugrađana. Predložila bih da im to postane mesečna obaveza”, rekla je ova niška humanitarka koja svakodnevno u centru Niša prikuplja novac za lečenje teško obolelih.

“Organizovaćemo i 100 prikupljenih potpisa za sprovođenje javne rasprave na tu temu, a u međuvremenu, tokom šetnje nosićemo humanitarnu kutiju kako bismo prikupili što više novca”, istakla je Marina Adamović.

Marina i zvanično deo Fondacije “Budi human”

Niška humanitarka će uskoro postati i zvanični deo Fondacije “Budi humanza  akciju „Borba za živote teško obolelih mladih“ i dobiti svoj SMS broj i račun.

Global digital clinic