Palilulci pripremaju svoju monografiju: Poziv Nišlijama da učestvuju u njenom stvaranju

Stari Niš
Stari Niš

Monografija pisano je delo koje detaljno obrađuje jednu temu, a u slučaju Gradske opštine Pantelej  to će biti knjiga koja će čuvati sećanje na jedno od najstariijih naselja u Nišu.

„Zadovoljstvo nam je da sa vama podelimo  lepu vest da je u pripremi nova monografija o Paliluli koja će biti riznica priča i fotografija, predanja i anegdota. U tom poslu nam je potrebna pomoć sugrađana”, navode u Gradskoj opštini Palilula.

Monografija će biti svedok vremena našeg grada i pečat Palilule, kažu Opštini.

Grad Niš
Gradska opština Palilula
Adresa: Branka Radičevića 1, 18106 Niš
Telefon: 018 290-600, 018 290-601
Faks: 018 290-604
E-Pošta: info@palilula.eu
Web: www.palilula.eu
Kancelarija za brze odgovore
Tel: 018 282-380
Radno vreme: ponedeljak-petak od 7:30 do 15:30 časova.

Palilula je naziv za gradsku četvrt u južnom kvadrantu Niša, oko Palilulske rampe i podnožja Svetinikolskog brega. Palilulsko naselje je pre spajanja s Nišom postojalo kao posebno naselje.

“Želeli bi da pregledate vaše stare albume i slike vaše i naše Palilule, porodične fotografije vaših predaka, palilulskih ulica i sokaka podelite sa svima, pošaljite skenirane sa podacima ili dostavite ih lično na adresu Opštine. Naravno, sve fotografije biće vraćene, ali će takođe biti i deo jedne publikacije koja će ostati kao svedočenje o jednom vremenu i ljudima”, ističu inicijatori ove ideje.