„Tri praseta“ i jubilarno izvođenje „Ulice tra-la-la“ na repertoaru Lutkarskog

na repertoaru lutkarskog
Scena iz predstave "Ulica tra la la"; Foto: Pozorište lutaka Niš

Ove nedelje na repertoaru Lutkarskog pozorišta našle su se dve predstave. Mališani će uživati u predstavama „Tri praseta“ i „Ulica tra-la-la“.

„Tri praseta“ na repertoaru Lutkarskog pozorišta su danas, 22. aprila 18 sati. Moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta – Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru.

Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

predstava tri praseta
Foto: Pozorište lutaka

Jubilarno izvođenje predstave „Ulica tra-la-la“

U nedelju, 25. aprila u 11:30 ova predstava biće izvedena 50. put.

„Ulica tra-la-la“ kombinuje različite tehnike scenskog izraza. Iako lutkarska, sadrži i elemente žive igre, plesa, pevanja kao i multimedijalnih video sadržaja. Priča nas vodi kroz život jednog sasvim običnog gospodina, kojeg su svi nazivali „gospodin Baksuz“.

U njegovom kraju se desila prava ekološka katastrofa jer su ljudi posekli drveće i uništili prirodu, kako bi na tom mestu napravili velike, sive i neugledne zgrade.

U želji da reši taj problem, gospodin Baksuz kreće da sam očisti okolinu ali ga u tome sprečava jedna jako čudna okolnost, da i njegova kućica ne želi više da živi u tom kraju i zbog toga ga svuda prati i ometa u njegovoj nameri.

Uloge tumače: Nataša Ristić, Srđan Miljković i Davorin Dinić.

Predstave se održavaju uz poštovanje svih epidemioloških mera, napominju iz Pozorišta Lutaka.