I posle otvaranja “Delte” nastavljaju se radovi na Bulevaru Nemanjića

otvaranja
Rano jutros mašine i dalje stoje

Iako je za danas najavljeno otvaranje “Delta planeta”, radovi na Bulevaru Nemanjića i ulici Blagoja Parovića nisu završeni. Iz rukovodstva Grada kažu da im je prioritet do otvaranja “Delte”, završetak deonice između dva kružna toka i normalizacija saobraćaja, a da će radovi na Bulevaru i ulici Blagoja Parovića biti nastavljeni posle otvaranja ovog tržnog centra.

Otvaranje “Delta planeta” za građane zakazano je za danas u 13 sati, a da još ima dosta posla kada je reč o radovima na Bulevaru Nemanjića i ulici Blagoja Parovića, ne spori ni gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

otvaranja "Delte"
Završen deo Belevara Nemanjića

“Nama je u interesu da izmestimo mašine na druge lokacije, nije moguće sve do sutra završiti niti se tome teži. Na ovom delu nedostajaće još uređenje samog kružnog toka, verovatno će to biti fontana jer je to prvi kružni tok u Nišu koji ima kompletnu vodovodnu instalaciju i struju, rekla je Sotirovski”.

  Završava se kružni tok kod Jagodin male

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović, rekao je juče da će krak između dva kružna toka biti završen, a da će za sređivanje trotoara biti potrebno još dvadesetak dana

“Nakon otvaranja nastavljamo radove, ostaju nam ulica Blagoje Parovića i deo Bulevara Nemanjića ka Niškoj Banji. Kako bi saobraćaj funkcionsao radićemo deo po deo. Ako zatvorimo Bulevar, zatvorili smo Deltu, a nije korektno”, dodao je Lović.

otvranja "Delte"
Radovi na ulici Blagoja Parovića i dela Bulevara Nemanjića biće nastavljeni nakon otvaranja “Delte”

Gradonačelnica Dragana Sotirovski, kako stoji na zvaničnom sajtu Grada Niša, je istakla da je u izgradnju šoping mola uloženo 80 miliona evra, da je Grad za komunalno uređenje prihodovao 210 miliona dinara, kao i da će u 100 lokala u tom šoping centru raditi nekoliko stotina ljudi.