Ova boja je hit u enterijeru za 2022. godinu

enterijer
Izvor:citymagazine

U paleti boja u enterijeru naredne godine pored neboplave dominaraće i boja žalfije, što nas nimalo ne čudi jer je svima neophodna svežina i energija obnavljanja, kako bismo se vratili starim tokovima.

Šumski tonovi oduvek su bili poželjni u kuhinji, zatim trpezariji, ali i spavaćoj sobi i kupatilu, jer doprinose osećaju blagostanja, ali i umiruju i motivišu na stvaranje. Ovoga puta, biće reči o spomenutoj nijansi, koja polako preuzima primat u našim domovima.

Zelena boja žalfije asocira nas na jug Francuske, i izdvaja se u odnosu na približne valere. Njena prednost je što se odlično uklapa u ostatak enterijera, ali i ističe neutralne komade nameštaja. Sjajan je izbor za farbanje zidova jer vizuelno proširuje prostor, a pritom donosi duh ukusno uređenih seoskih kuća. U kupatilu i spavaćoj sobi deo je detalja od lana ili najfinijeg pamuka, a svi oni koji žele dašak modernog, treba da razmišljaju o primesi metala.

Bela i predmeti izrađeni od drveta sjajno nadopunjuju ovu zelenu, što sveukupno kreira prirodni ambijent. Crnu bi trebalo izbegavati, ili eventualno ostaviti prisutnu tek u naznakama, dok je pinkroze dobrodošla u spavaćoj sobi. Senfžuta takođe se može uzeti u razmatranje, kao i petrolejplava, za prostor sa ličnim pečatom. Preostaje nam da vidimo da li će Panetone nijansa pratiti ovaj trend u enterijeru, ali to sada nije toliko važno, jer vas prepuštamo nežnim fotografijama sa bojom žalfije u glavnoj ulozi.

Izvor:citymagazine.danas.rs