7 novih destinacija sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ naredne godine

Aerodroma Konstantin Veliki Niš
Aerodroma Konstantin Veliki Niš

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia od naredne godine uvešće 7 novih avio-linija sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš.

Odluka je doneta na osnovu prethodno raspisanog tendera za linije od javnog značaja koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Aerodrom Konstantin Veliki Niš proširiće postojeću mrežu linija na 7 novih destinacija od kojih su 5 redovne i 2 sezonske.

Keln, Istanbul, Beograd i Atina biće nove linije ka kojoj će nacionalni avio-prevoznik prevoziti naše putnike, a među njima će biti i stare destinacije kao što su Frankfurt Han, Ljubljana i Tivat. Letovi ka Atini i Tivtu biće sezonski tokom letnjeg reda letenja.

Aerodrom će posle 2006. godine ponovo u ponudi imati i domaći let Air Serbia-e ka Beogradu 4 puta nedeljno. Ka svim ostalim destinacijama leteće 2 puta nedeljno. Letove će obavljati sa avionima tipa Erbas A319 kapaciteta 144 sedišta kao i sa avionima tipa ATR72 kapaciteta 66 sedišta.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković ističe zadovljostvo što će oba aerodroma ponovo imati veći broj destinacija i putnika i da se polako vidi izlaz iz krize avio-saobraćaja koji je nastupio usled pandemije virusa COVID-19.

– Aerodromi Srbije su ponosni što će putnicima iz Niša ponovo nuditi veliki broj destinacija za letove širom Evrope. Posle duže pauze putnicima iz Niša biće dostupna i avio-linija do glavnog grada Srbije čime će se unaprediti kako poslovna saradnja dva grada tako i omogućiti putnicima da se preko Aerodroma Beograd povežu sa svetskim destinacijama.  Polako, ali sigurno, avio-saobraćaj sa oba aerodroma vraćamo na kolosek pre pandemije virusa COVID-19. Radimo na tome da putnicima pružimo što bolju povezanost sa Evropom i svetom i u tom smislu na pravom smo putu. – ističe direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković

Aerodromi Srbije tokom druge polovine zimske sezone od 2022. godine sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš nudiće putnicima letove Air Serbia-e, Wizz Air-a i Ryanair-a ka 14 destinacija Air Serbia-e.