Otvoren Treći novogodišnji festival „Niš u srcu“

Niš u srcu_ foto Ivan Jovanovic
Foto: Ivan Jovanovic

Izvođenjem najvećih hitova grupe Queen u ponedeljak 27. decembra u 18 časova na Trgu Stevana Sremca zvanično je počeo festival NIŠ U SRCU.

Koncertom BREAK FREE niški muzičari dali su doprinos globalnom obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja čuvene britanske grupe. Pod dirigentskim vođstvom Ivane Mirović i u pratnji benda u sastavu Željko Ljubić-Piti, Bojan Bojković, Marko Nikolić i Miloš Vojvodić nastupili su Varvara Anastasijević, Jovana Bajagić, Anastasija Mihajlenko, Ivana Babović, Petra Maksimović, Marko Milisavljević, Stefan Mladenović, Damjan Mišić i Milan Mirić.

Ovaj koncert je urađen u produkciji festivala PozitivNI, a podršku je pružio Grad Niš.

Nešto ranije, tokom dana, tačno u podne više od 40 niških kreativaca predstavilo je svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju u okviru prodajne izložbe koja će biti otvorena svakog dana do kraja godine od 12 do 20 časova. Izlagači će donirati 20% zarade što će biti iskorišćeno za opremanje Umetničke škole u Nišu.

Muzički program NIŠ U SRCU nastavlja se u utorak 28. decembra kada će od 18 časova nastupiti muzička atrakcija MASTER BLASTER

BLASTERSI su čudesni mali muzičari, polaznici prve savremene muzičke škole iz Beograda MASTER BLASTER. Iako u tinejdž godinama, oni veoma vešto izvode neke od najvećih svetskih hitova i zadivljuju umećem. Sviraju tokom godine na festivalskim binama i osvajaju pobede na međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Ove godine osvojili su PRVO mesto u Italiji na višedecenijskom tradicionalnom Festivalu Il Cantagiro izvođenjem pesme FIGHTER Christine Aguilere.

Novogodišnji Niš u srcu organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Farbika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea.