Otvara se vrežinski bazen, besplatan ulaz u četvrtak

Foto: vs.rs

Kupališna sezona na VPB ”Vrežina” počinje sutra, u četvrtak 29. juna, tačno u podne, a prvog dana kupališne sezone ulaz za građane biće besplatan.

Prema navedenim informacijama, cena dnevne propusnice za korišćenje bazena tokom ove sezone iznosiće 200 dinara, dok će mesečna propusnica koštati 2000 dinara. Ova cena obuhvata slobodno korišćenje suncobrana i ležaljki, što će dodatno doprineti udobnosti posetilaca.

Bazen će biti otvoren za građane svake nedelje od utorka do petka u vremenskom periodu od 11.00 do 19.00 časova, dok će vikendom i praznicima radno vreme biti od 10.00 do 19.00 časova.

Važno je napomenuti da će se ponedeljkom vršiti detaljno čišćenje i održavanje kompleksa, te tada bazen neće biti otvoren za kupače.

Vojni kompleks VPB “Vrežina” ponosi se svojim olimpijskim bazenom, koji ima različite dubine od 1,2 do 4 metra, prilagođene različitim potrebama posetilaca. Takođe, tu je i mali bazen namenjen najmlađim kupačima, čija dubina iznosi 0,60 metara. Kvalitet vode će biti redovno kontrolisan zahvaljujući savremenoj filtracionoj stanici za prečišćavanje vode.

Uz bazen, vojni kompleks VPB “Vrežina” nudi i raznolike rekreativne sadržaje, uključujući terene za tenis, mali fudbal na betonu i pesku, košarku, odbojku na pesku i stolove za stoni tenis. Građanima će biti dozvoljeno unošenje ličnih sportskih rekvizita i njihovo korišćenje na predviđenim terenima. Važno je napomenuti da upotreba lopti neće biti dozvoljena na prostoru samog bazena.

Bezbednost kupača će biti uvek na prvom mestu, a brigu o njima će voditi sertifikovani spasioci. Dodatno, u sklopu vojnog kompleksa nalazi se zdravstvena ambulanta sa dežurnim lekarom i tehničarom, koji će biti spremni da pruže hitnu medicinsku pomoć ukoliko bude potrebno. Takođe, ambulantno vozilo će biti stalno dostupno za eventualne transportne potrebe.

Uvođenjem ovih mera i obezbeđivanjem adekvatne infrastrukture, vojni kompleks VPB “Vrežina” želi da omogući građanima kvalitetno provođenje vremena tokom letnjih meseci. Očekuje se da će bazen postati omiljeno mesto okupljanja i rekreacije za sve generacije, pružajući im mogućnost da se osveže i uživaju u različitim aktivnostima.