Osuđujuća i nepravosnažna presuda Igoru Novakoviću – godinu i po dana zatvora

Foto: FB Igor Novaković
Foto: FB Igor Novaković

Igor Novaković, zamenik predsednika Skupštine i lider niškog SPS-a, osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio direktor Jugoistoka. Iz Višeg suda u Nišu kažu da je presuda nepravosnažna, tako da može biti ukinuta ili potvrđena, kako prenose Južne vesti.

Krajem januara 2015. godine lider Socijalističke partije Srbije u Nišu uhapšen je sa još 5 osoba zbog sumnje da je umešan u korupciju.

Nepravosnažnom presudom Igor je proglašen krivim zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 61. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i šest meseci. Saokrivljeni su oslobođeni optužbi – navode iz Višeg suda.

„Prvostepeni postupak još nije završen. On se završava u trenutku obrazloženja presude i dostavljanja presude meni i mojim braniocima. U svakom slučaju, i kada se dostavi obrazloženje presude, ona je nepravosnažna i podrazumeva se prezumpcija nevinosti. Sledi, da ne može da utiče ni na šta“ izjavio je Novaković za Južne vesti.

Podsetimo, sve je počelo još 2013. godine, a radi se o otkazivanju tendera za menadžerske usluge i dodeljivanju posla vrednog preko 30 miliona dinara preduzeću CIM grupa, saopštavaju nadležni.