Orthokin terapija- Lek je u Vama: Rešite se bolova u zglobovima

Orthokin terapija

Orthokin terapija je biološka terapija koja se primenjuje u lečenju bolova u zglobovima, kao i povreda ligamenata, tetiva i mišića.

Orthokin terapija posebna je po tome jer se za lečenje koristi krv pacijenta, odnosno proteini i faktori rasta koji se izdvajaju iz krvi. Serum se dobija uzimanjem krvi pacijenta, koja se potom obrađuje pod posebnim uslovima. Obrađen serum obogaćen blokatorima upale i faktorima zalečenja vraća se periodično u obliku injekcija u bolni predeo pacijenta. Na ovaj način usporava se propadanje hrskavice.

Preporučuje za lečenje bolova u zglobovima zbog osteoartritlsa I – III stepena. Takođe i kod bolova u leđima, kao i povreda tetiva, ligamenata i mišića. Može se primenjivati u kombinaciji sa ili bez operativnog tretmana.

Prednosti ovog seruma

  • Čist serum
  • Ne sadrži ćelije krvi
  • Ne sadrži faktore koagulacije
  • Sadrži protivupalnu komponentu (IL 1-Ra- blokira upalu)
  • Deluje regenerativno (uvećani faktori zarastanja)
  • Analgetski efekat i poboljšan kvalitet života
  • Mogućnost alergije i stvaranja priraslica je isključena
  • Sadržaj seruma je poznat (dokazan laboratorijskim istraživanjima)
  • Indikacije i doze su standardizovane (zasnovane na naučnim studijama I dugogodišnjem iskustvu)

Orthokin terapija zahvaljujući protivupalnom efektu smanjuje  bol te se poboljšava pokretljivost i elastičnost bolesnog područja. Trajanje rezultata terapije je nemoguće predvideti, jer je svaki slučaj poseban. Uopšteni stav je da što je manji stepen oštećenja hrskavice ili drugog tkiva u trenutku kada tretman započne, to će pozitivni rezultati terapije duže trajati. Broj injekcija takođe zavisi od nivoa oštećenja, a sa medicinskog gledišta  terapija se može bezgranično ponavljati.

Orthokin terapija

Orthokin terapija: Evo nekoliko najčešćih pitanja i nedoumica o terapiji

 

OD ČEGA SE SASTOJI ORTHOKIN TERAPIJA?

Pacijent dolazi ujutro u licenciranu Orthokin zdravstvenu ustanovu kako bi mu se izvadila krv i obrađuje se pod posebnim uslovima. Tako obrađen serum obogaćen blokatorima upale i faktorima zalečenja vraća se periodično u obliku injekcija u bolni predeo pacijenta. Shodno preporuci lekara, dobiće termin za prvu injekciju Orthoklna.

KADA SE TERAPIJA NE PREPORUČUJE?

Ovaj tretman se ne preporučuje ako bolujete od akutne infekcije ili imate temperaturu, ako ste imali proliv u protekla tri dana. Ako ste uzimali antibiotike u bilo koje vreme protekle sedmice, ili ste bili vakcinisani u poslednje 4 nedelje. Dalje, ne preporučuje se osobama sa malignim oboljenjima koje su imunosupresivnoj terapipji. Preporučije se da se Orthokin terapija uvek primenjuje kod pacijenala sa stabilnim zdravstvenim stanjem.
KOJE MEĐUDELOVANJE MOŽE NASTATI SA DRUGIM METODAMA LEČENJA?
Nije utvrđeno da Orthokin serum uzrokuje bilo koje negativno međudelovanje s drugim lekovima ili metodama lečenja.
KOJI SPOREDAN EFEKAT MOŽE NASTATI?
Podrazumevajući da on nastaje iz vlastitog seruma pacijenta i njegovog biološkog mehanizma delovanja, Orthokin terapija se posebno dobro podnosi i nisu poznali sporedni efekti. Sporedni efekti mogu biti prouzrokovani jedino samom injekcijom.
GDE MOGU DA DOBIJEM ORTHOKIN TERAPIJU?
Orthokin terapiju sprovode licencirani lekari u licenciranim zdravstvenim ustanovama. Iste zdravstvene ustanove i lekari nabavljaju medicinske proizvode kao i ostalu potrebnu opremu direktno od licenciranih distributera u Republici Srbiji. Orthokin terapiju sprovode samo specijalno obučeni licencirani lekari.

Rheuma medica
Knjaževačka br.12, 18000 Niš

018 258 649
064 70 00 727

Radno vreme:
Radnim danom od 09 do 20h
Subotom od 09 do 15h 

e-mail kontakt
www.rheumamedica.com
Posetite nas na Fejsbuku

Dostava hrane u Nišu