Omladina NPS Niš: Srednjoškolci se žale na uslove u učeničkom domu “Dimitrije Tucović” u Nišu

Foto - Ilustracija

Omladina Narodnog pokreta Srbije u Nišu tvrdi da su im se javili učenici srednjih škola koji borave u učeničkom domu „Dimitrije Tucović“ u ovom gradu sa žalbama o uslovima i stanju u kome se „zapravo nalazi dom“.

Kako stoji u saopštenju, učenički dom „Dimitrije Tucović“ u Nišu je jedna od dve ustanove u gradu koja pruža smeštaj i boravak učenicima srednjih škola i spolja odaje sliku očuvane zgrade, iako je unutrašnjost iste dosta drugačija.

“Naime, nakon prethodnih aktivnosti koje je realizovala Omladina Narodnog pokreta Srbije u Nišu, javilo nam se dosta učenika srednjih škola koji borave u ovom domu, sa žalbama o uslovima i stanju u kome se zapravo dom nalazi.” – poručuju iz Omladine NPS u Nišu.

Kao najveći problem, oni navode nefunkcionalost pojedinih stvari u sobama i kupatilima (nedostatak interneta u sobama, neispravnost kazančeta u toaletima, nedihtovanje prozora itd.) kvalitet hrane, vlagu i buđ u pojedinim sobama, kao i tehničku neopremljenost.

Prema njihovim informacijama, pomenuta ustanova “raspolaže samo sa dva televizora i dva računara, iako u domu trenutno boravi oko 250 dece”.

Omladina Narodnog pokreta Srbije u Nišu poziva nadležne institucije da preispitaju ove navode, kao i odgovorne u domu učenika „Dimitrije Tucović“ kako bi se ostvarili prihvatljiviji uslovi za boravak dece i mladih, s obzirom da su oni odabrali naš grad za svoje školovanje i lični napredak, a šta im je od grada omogućeno.

Global Digital Clinik