Olivera Fehir: Borba protiv multiple skleroze i terapija matičnim ćelijama

olivera fehir

U borbi za svoju 11-godišnju devojčicu i njenu budućnost, Olivera Fehir iz Niša se suočava sa izazovima multiple skleroze, odlučivši se za hrabru borbu i terapiju matičnim ćelijama u Moskvi. Međutim, kako bi ostvarila ovu šansu, Oliveri je potrebna pomoć i podrška.

Olivera, majka koja želi da bude uzor svojoj devojčici, suočila se s dijagnozom multiple skleroze 2011. godine. Ova bolest, koja može imati ozbiljne posledice na nervni sistem, izaziva probleme u pokretu, ravnoteži i koordinaciji. Olivera se trenutno bori sa jakom progresijom bolesti, ali ne gubi nadu i odlučila je da se bori za svoje zdravlje i kvalitet života.

Terapija matičnim ćelijama u Moskvi pruža Oliveri mogućnost da uspori progresiju multiple skleroze i poboljša svoje stanje. Međutim, ovakva terapija nosi visoke troškove, koji iznose 50.000 evra. Kako bi prikupila neophodna sredstva, Olivera se pridružila fondaciji „Budi human“ i nada se podršci ljudi dobre volje.

„Moja borba nije samo za mene, već i za budućnost mog deteta. Želim da budem majka, a ne teret. Zato sam odlučila da se suprotstavim ovoj bolesti i potražim terapiju koja mi može pomoći“, izjavila je Olivera s odlučnošću u glasu.

Olivera se obraća javnosti i medijima s molbom za pomoć i malo medijske pažnje. Svaka podrška, bilo finansijska ili putem deljenja njene priče, značiće mnogo u njenom trudu da se izbori sa multiplom sklerozom.

„Verovatno vam se svakodnevno obraćaju sa sličnim molbama, ali ovo je za mene od velikog značaja. Verujem u snagu solidarnosti i ljubaznosti ljudi, i nadam se da će moja priča dopreti do srca onih koji mogu pomoći“, dodala je Olivera.

Ukoliko želite da pružite podršku Oliveri Fehir u njenom putu ka terapiji matičnim ćelijama, možete se informisati o donacijama putem fondacije „Budi human“. Svaka mala ili velika pomoć je dragocena i može napraviti razliku u Oliverinom životu.

Olivera je primer hrabrosti i snage koja se bori za svoju decu. Njena priča nas podseća koliko je važno podržavati one koji se suočavaju s izazovima, i nadamo se da će njena molba za pomoć naići na odjek u javnosti.