Nagrada „Dr Miodrag Lazić“ najboljem studentu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Petru Aleksiću

dr Miodrag Lazić

Dobitnik ovogodišnje nagrade GO Medijana „Dr Miodrag Lazić“ koja se dodeljuje najboljem studentu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu je Petar Aleksić.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, će u svom kabinetu, u sredu, 31. maja 2023. godine, na dan kada bi dr Lazić proslavio rođendan, uručiti nagradu najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Petru Aleksiću.

Nagrada „Dr Miodrag Lazić“ sastoji se od plakete, povelje i novčane nagrade u iznosu od 100 hiljada dinara. Ideja za ustanovljenje ove nagrade potekla je od Nine Vujošević, ćerke dr Lazića, koja će takođe prisustvovati ceremoniji uručenja.

Gradska opština Medijana već je ranije izrazila svoju zahvalnost i poštovanje prema dr Miodragu Laziću. U vreme pandemije koronavirusa, na Hramu cara Konstantina i carice Jelene, projektovan je lik dr Lazića zajedno sa srpskom zastavom. Ceremoniju je pratio takt pesme „Marš na Drinu“, koju je dr Lazić odabrao kao svoju poslednju želju.

Dr Miodrag Lazić bio je izuzetno cenjen i poštovan hirurg, koji je svojim nesebičnim radom i hrabrošću obeležio medicinsku zajednicu u Nišu i šire. Njegova smrt od koronavirusa ostavila je veliku prazninu u struci i zajednici, ali će njegovo nasleđe i humanost živeti kroz ovu nagradu koja će biti dodeljivana svake godine najboljem studentu Medicinskog fakulteta.

Dodela nagrade „Dr Miodrag Lazić“ predstavlja priliku da se dr Laziću oda počast za njegov izuzetan doprinos medicini i da se istakne važnost njegovog nasleđa u podsticanju mladih medicinara da nastave njegovim stopama i budući lideri u oblasti zdravstva.