Olimpijakos u Nišu: Prijateljske utakmice mladih fudbalera iz Niša i Grčke

Prijateljske utakmice između niških klubova i grčke Larise 2017.

Da ni nama, ali ni Grcima, ne manjka talenat, pokazale su prijateljske utakmice koje su na igralištu Fudbalskog kluba „Sinđelić“ igrale ekipe podmlatka fudbalskih klubova iz Niša, Atine, Katerinija, Larise I drugih grčkih gradova.

U znak podrške razvoju sporta u lokalnoj zajednici, popularizaciji i omasovljenju sportskih aktivnosti omladinske populacije, predsednik Gradske opštine Pantelej,Bratimir Vasiljević i članovi opštinskog rukovodstva, pozdravili su učesnike prijateljske utakmice.

Prijateljske utakmice fudbalskog podmlatka; Foto: GO Pantelej
Prijateljske utakmice fudbalskog podmlatka; Foto: GO Pantelej

Ovo prijateljsko nadmetanje podmlatka niškog fudbala /2003. i 2005.godište/ i njihovih grčkih vršnjaka su simbol tradicionalnog prijateljstva dve zemlje.

Već godinama, u saradnji sa Fudbalskim savezom grada Niša, utakmice organizuju ga bivši fudbaleri „Radničkog“, Dejan i Dragan Bure Mitrović koji živi u Atini i radi kao direktor Akademije Fudbalskog kluba Olimpijakos.

Poznati fudbalski as Radničkog iz Niša Dragan Bure Mitrović, kaže da je još pre nekoliko godina ugostio reprezentaciju grada Niša u Larisi.

“Hteo sam našoj deci da omogućim da vide i osete fudbal u drugoj zemlji, pa sam došao na ideju, i omogućio im tada da dođu u Larisu na sedam dana ne bi li još više naučili o fudbalu ali i životu”, izjavio je proslavljeni as Radničkog.

Dodaje da je posle mnogo godina dobio poziv od predsednika Larise koji ga je zamolio za sličnu organizaciju ali u našoj zemlji.

S obzirom na to da već 27 godina živi i radi u Grčkoj, kao direktor jedne od 11 fudbalskih škola u FK Olimpijakos, Mitrović kaže da je njegov motiv, zbog koga je zajedno sa bratom organizovao dolazak grčkih mladih fudbalera, „da još više približi dva naroda“, ali i druženje i upoznavanje dece.