OGLASILO SE MINISTARSTVO: Nastavljamo da ulažemo u niški aerodrom

Aerodrom
Foto: Pixabay

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i čitava Vlada Srbije nastaviće da ulažu velika novčana sredstva u opremu, razvoj i bezbednost Aerodroma “Konstatnin Veliki” u Nišu, navodi se u saopštenju ovog resornog ministarstva.

„Želimo da ovaj aerodrom bude centar avio-saobraćaja ovog dela regiona. Bez dosadašnjih ulaganja Ministarstva i Vlade Srbije, Grad Niš ne bi imao ovakav aerodrom i imao broj putnika koji danas dolaze na “Konstatin Veliki”, ističe se u saopštenju.

Sva nova ulaganja, kao što će biti izgradnja novog tornja, radovi na infrastrukturi aerodroma, ulaganja u bezbednost i svu drugu potrebnu opremu, posvećena su povećanju broja putnika na aerodormu i gradu Nišu, uvođenju novih linija i pozicioniranju Aerodroma “Konstantin Veliki” kao nezaobilaznog mesta u regionu.

„Pokazali smo da od Aerodroma “Nikola Tesla” možemo da napravimo najbrže rastući aerodrom u ovom delu jugoistočne Evrope i hoćemo i od “Konstanina Velikog” da napravimo najbolji mogući aerodrom. Zato želimo da pomognemo Nišu i da zajedno ovo uradimo. Niš i jug Srbije su od strateške ekonomske, političke i populacione važnosti za Srbiju i zato je Vlada Srbije proteklih godina puno uložila u putni, železnički i avio-saobraćaj, dovođenje brojnih investitora i otvaranje velikog broja fabrika. To će nastaviti i dalje da radi.“, zaključuje se u saopštenju resornog ministarstva.