Održan žreb za završni turnir ženskog nacionalnog KUPA Milan Ciga Vasojević

Foto: kss

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održan je žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević, koji se 19. i 20. marta 2023. godine održava u Nišu, u dvorani „Čair“.

U prvom polufinalu u nedelju 19. marta od 17.30 časova sastaju se Art Basket i Partizan 1953, a od 20.00 časova Crvena zvezda mts i Kraljevo. Finale je zakazano za ponedeljak 20. mart u 20.00 časova.

Paralelno sa seniorkama ponovo će igrati i pionirke, i to Mini kup, na kome će biti isti parovi, samo što će umesto pionirki Partizana igrati Student iz Niša.

Polufinalne parove su izvlačile košarkašice klubova učesnika Nevena Naumčev iz Crvene zvezde mts, Tamara Rajić iz Kraljeva, Nevena Vučković iz Art Basketa i Marina Davinić iz Partizana 1953.

Žrebu su prisustvovali predstavnici klubova učesnika, a na početku programa gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić svečano su potpisali dvogodišnji ugovor o organizaciji Kupa Milan Ciga Vasojević, koji će, baš kao i muški Kup, i sledeće godine biti u dvorani „Čair“.

Uvodnu reč dao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Dušan Projović.

“Posebno me raduje činjenica da će i ove godine Kup Milan Ciga Vasojević biti u Nišu, nadam se da ćemo uspeti da ponovimo uspeh od prošle godine klada su svi učesnici bili prezadovoljni i izrazili želju da se ponovo vidimo u Nišu. Čestitam klubovima koji su ostvarili plasman, želim im da na terenu pokažu ko je zaista najbolji. Na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke, posle dve godine ponovo ćemo imati Mini kup za pionirke, gde će niška publika imati priliku da vidi mlade talentovane devojčice i kakva je budućnost ženske košarke. Nadam se da će tim malim košarkašicama učešće na ovom turniru ostati u večnom sećanju kao što je bilo slučaj prethodnih godina kada smo imali ovo takmičenje u kontinuitetu. Još jednom vam svima želim mnogo uspeha, zdarvlja i sreće…”

Gradonačelnica Niša gospođa Dragana Sotirovski pozdravila je sve prisutne, čelnike KSS, predstavnike klubova i košarkašice, i istakla:

“Jako sam ponosna što smo danas potpisali ovaj ugovor na dve godine, što znači da možemo da odahnemo jer znamo da ćemo i sledeće godine biti domaćini i muškom i ženskom Kupu. Kao nekadašnja košarkašica žao mi je što ženska košarka nema toliko veliku popularnost u Nišu kao muška, i na tome treba vi devojke da radite, a posebno mi je drago što se naš Ženski košarkaški klub Student polako ali sigurno vraća na mesto koje mu pripada, a grad u tome svestrano pomaže. Videli ste kakvi smo domaćini bili tokom Kupa Radivoja Koraća, verujem da ćemo još bolji biti 19. i 20. marta kada ćete nam doći… Dođite da se zajedno radujemo, da osetite naš merak, naše gostoprimstvo, toplinu južnog dela Centralne Srbije. Neka najbolji pobedi!” – rekla je gradonačelnica Niša.

Kada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Crvena zvezda ima četiri Kupa 2016, 2017, 2019. i 2022, Partizan se radovao tri puta – 2011, 2013. i 2018, a Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, Kraljevo u Surdulici 2020, a Art Basket 2021. u Vršcu.

Izvor: kss.rs

Global Digital Clinik