Održan sastanak u Nišavskom upravnom okrugu zbog naglog povećanja zaraženih

tiodorović
Foto: Ilustracija, arhiva

Na poziv načelnika, Petra Babovića, u Nišavskom upravnom okrugu održan je sastanak. Jedina tema je bila pooštravanje primene mera protiv širenja epidemije, navodi se u saopštenju.

Sastanku u Nišavskom upravnom okrugu prisustvovali su šefovi i načelnici republičkih inspekcijskih službi sa predstavnicima MUP-a, Poreske kontrole, Grada i opština u okrugu.

Na sastanku je konstatovano da je naglo povećanje broja zaraženih posledica nepridržavanja mera i naglog opuštanja građana.

Zaključeno je da je neophodno “maksimalno pojačati i pooštriti konrolu” na svim mestima na kojima postoji rizik od povećane koncentracije ljudi. Stoga će, počev od danas, 26. februara biti sprovedena akcija pojačanog zajedničkog nadzora.

Akcija će biti sprovedena u

  • ugostiteljskim objektima
  • tržnim centrima i
  • trgovinskim objektima na teritoriji Nišavskog upravnog okruga.

Kontrolu će obavljati republičke inspekcije – sanitarna, inspekcija rada, tržišna, turistička, poljoprivredna, veterinarska i saobraćajna.

Zajedno sa njima radiće i pripadnici MUP-a, Komunalna milicija i komunalne inspekcije jedinica lokalne samouprave, stoji u saopštenju.

Kontrole će biti izvršene na teritoriji Grada, u preko 50 objekata, kao i na teritoriji svih opština na teritoriji Nišavskog upravnog okruga.

Dostava hrane u Nišu