Održan prvi u Nišu regionalni Sim turnir u šahu

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

U Nišu je održano prvo Regionalno finale u šahu Sportskih igara mladih. Domaćin takmičenja u Nišu i ove godine bila je OŠ “Dušan Radović”, a dečaci i devojčice, zaljubljenici u šah oborili su rekord u broju učesnika, što bi trebalo da bude dobar znak pred nove turnire koji se planiraju u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

U Niš su se takmičili mladi šahisti iz grada domaćina, Aleksinca, Pirota, Dimitrovgrada, Zaječara, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Jagodine, Niške Banje…

Direktorka takmičenja Marija Lukić kaže da je raduje što se povećao broj devojčica koje su učestvovale na turniru i da će njen tim učiniti sve da i na narednim takmičenjima, na svim nivoima, animiraju devojčice da se prijave. Ona je još jednom pozvala sve dečake i devojčice koji vole šah i igraju ga rekreativno da dođu da se druže i takmiče, jer učesnici na turnirima u organizaciji Sportskih igara mladih ne moraju biti deca koja se profesionalno bave šahom i čalnovi su klubova.

Na turniru u Nišu, najviše učesnika bilo je u konkurenciji dečaka 2012. godište i mlađi. Prema odluci o plasmanu na Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, plasman na završnicu koja se planira početkom jula u Banji Ždrelo, izborili su:

– u konkurenciji dečaka:

2008. godište i mlađi
Nedeljkovic Velja Niš,
Zdravkovic Filip Niš

2012. i mlađi
Perunovic Uroš Niš,
Radenkovic Ilija Niš

– u konkurenciji devojčica:

2008. godište i mlađe
Vojinović Anastasija (Aleksinac),
Ilić Mia (Petrovac na Mlavi)

2012. godište i mlađe
Radenković Irina (Niš),
Marković Iva (Petrovac na Mlavi)

Bronzane medalje osvojili su
Kanački Vuk (Pančevo),
Tomić Bogdan (Pirot)
Milošević Justina(Beograd)
Petrov Nikolina (DImitrovgrad).

Naredno takmičenje održaće se u Beogradu 25. februara u prostorijama Šahovskog kluba“Vidikovac”, sa početkom u 15 časova.

Global Digital Clinik