Od septembra izgradnja stanova za vojnike i policajce u Nišu

Foto: Arhiva

Važan sastanak u vezi gradnje stanova za pripadnike vojske i policije u Nišu biće tokom ove sedmice, a prisutvovaće mu i premijerka Brnabić, najavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Pored izgradnje puta Niš-Ploče-Merdare, nakon čega će Niš, kako kaže, postati raskrsnica svih puteva, Vučić naglašava značaj i ovog projekta.

Kako je dodao, ako se to ispostavi kao dobar model sledeće godine bi moglo da se počne sa izgradnjom stanova za mlade bračne parove, a sve u cilju povećanja nataliteta.

“Ideja je da se stanovi kupuju najnižim cenama, da mi pokrijemo razliku za komunalnu infrastruktru, da nađemo banke preko kojih će to da ide, da im to bude niže od cene zakupa, da se dodatno podstiče građevinska industrija“, rekao je Vučić za Pink.

On ističe da bi sa izgradnjom tih stanova trebalo da počne u septembru, a sledeće godine za mlade bračne parove.

Određene dve lokacije za izgradnju jeftinih stanova u Nišu

Podsetimo, Gradsko veće Niša je u martu usvojilo odluku o izradi Plana detalje regulacije kompleksa “Ardija”, na kojoj bi, prema tadašnjim najavama Grada Niša, trebalo da se grade jeftini stanovi za pripadnike vojske i policije.

Grad je konkurisao kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za dve lokacije.

Osim poligona niške kasarne “Knjaz Mihailo”, predloženo je da se stanovi grade i u Naselju “Stevan Sinđelić”, u blizini Elektronskog fakulteta, rekli su u niškom Sekretarijatu za investicije.

Resorno ministarstvo je ranije najavljivalo da će u Nišu da se izgrade stanovi koji će moći da se kupe u proseku za 500 evra po kvadratu.

Global Digital Clinik