Od danas vakcinisanje isključivo onih građana koji imaju zakazane termine

vakcinisanje
Foto: Ilustracija, Unsplash

Od danas je na svim punktovima vakcinisanje moguće isključivo za građane koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

“Termin za vakcinisanje građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin. Svi građani će dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije”, saopštava Vlada.

Kako je navedeno, ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

“Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije. To je najbolji način da vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana”, navodi se u saopštenju.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti preko internet stranice eUprave. Nakon prijave ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski putem kontakt centra. Broj telefona za prijavu je 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova, navedeno je u saopštenju.

Vlada je podsetila građane da “bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova”.

“Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku. Moramo održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja. To je konačna pobeda nad koronavirusom”, navodi se u saopštenju.

Prethodnih dana vakcinacijaj e obavljana bez obzira na to da li je osoba imala zakazan termin za imunizaciju i da li je spadala u neku od prioritetnih grupa. U slučaju da termin nije zakazan duže se čekalo.

 Vakcinalni punktovi u Nišu raspoređeni su na sedam lokacija:

  1. Centralni objekat
  2. Zdravstvena stanica „Čair“
  3. Zdravstvena stanica „Ratko Pavlović“
  4.  Zdravstvena stanica „Branko Bjegović“
  5. Zdravstvena stanica „Niška Banja“
  6. Zdravstvena stanica „Bubanj“
  7. Sportski Centar „Čair“

Izvor: Insajder

Dostava hrane u Nišu