Od danas prijave za nove turističke vaučere

vaučeri
Foto: pixabay, ilustracija

Danas počinje prijave za novih 30 hiljada vaučera za odmor u više od 2.000 ugostiteljskih objekata u Srbiji.

Prema pisanju RTS-a, građani mogu vaučere da iskoriste do 20. novembra, a najranije mesec dana od trenutka potvrde o rezervaciji.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, rekla je za RTS da je od početka godine, kroz ovu podsticajnu meru, Vlada Srbije uložila je 600 miliona dinara u domaći turizam, raspodelom 120.000 vaučera u dva ciklusa.

Ona je kazala da je prošle nedelje, izdvojeno dodatnih 150 miliona dinara za nove vaučere, dodala da vlada veliko interesovanje građana.

“Prvih 100.000 vaučera podeljeno je za mesec dana, a dodatnih 20 za samo nekoliko sati”, rekla je Labovićeva za RTS i apelulovala na građane da se prijave što pre.

Ona je istakla da od danas građani mogu u poštama da podnesu zahtev za vaučere, uz rezervaciju od bar 5 noćenja u nekom od registrovanih objekata, a čija se lista nalazi na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dodala je, da se na listi  nalazi 2.230 objekata koji primaju vaučere za smeštaj.

Ona je podsetila da građani u poštu treba da dođu sa potvrdom u zavisnosti kojoj kategoriji pripadaju – penzioni ček ako su penzioneri, zaposleni iznos plate do 70.000 dinara, studenti potvrdu sa fakulteta.

Labovićeva je naglasila da se vaučer može iskoristi do 20. novembra ove godine a da od trenutka potvrde o rezervaciji do korišćenja aranžmana mora da prođe najmanje 30 dana.

Izvor: RTS

Global Digital Clinik