Obeležavanje Dana Pčelica: Pozorišne čarolije

PU Pčelica
PU Pčelica

U okviru obeležavanja Dana Pčelica, dramsko umeće sinoć su pokazala deca vrtića Sunce, Cvrčak i Plavi čuperak JPU Pčelica Niš.

Prepuna sala Pozorišta lutaka Niš odjekivala je gromoglasnim aplauzom kojim je publika nagradila talentovane male pčelice.

„Predstava Zona Zamfirova vrtića Plavi čuperak izdvojila se svojim rediteljskim postupkom. Delo je uspešno sažeto i prilagođeno deci. Tako vešto sklopljen komad, pružio je odličnu mogućnost za sjajna reditiljeska rešenja.

Svi elementi rediteljskog postupka stvorili su stilski ujednačenu i celovitu predstavu“, komentar je glumice Pozorišta lutaka Aleksandre Pavlović koja je sinoć imala veoma tešku ulogu kao predsednik stručnog žirija. Članovi žirija su bili i Svetlana Mitić, direktor JPU Pčelica Niš i Marija Cvetković, glumica Pozorišta lutaka Niš.

Komentarišući predstavu vrtića Cvrčak, Svetlana Mitić je rekla da je scenografija predstave očarala publiku i članove žirija. „Rešenje scenskog prostora sa više različitih punktova savršeno je pratilo rediteljska rešenja i glumačku igru“, naglasila je Mitićeva.

„ Predstava Popravljač igračaka vrtića Sunce ostala je zapamćena po bogatim kostimima u jarkim bojama, koji pored svoje jake vizualnosti, karakterišu sklad i svrsishodnost“, ocena je glumice Marije Cvetković.

Publika je bila prezadovoljna, a ulaznicu su platili čokoladom. Sve čokolade namenjene su deci bez roditeljskog staranja.

Publika i žiri zahvalili su se Pčelicama i naglasili da je bilo veliko zadovoljstvo biti deo njihovog čarobnog sveta.

Dostava hrane u Nišu