Obeležavanja Dečije nedelje u Nišu: Predstava „Čuvari Zmajevog blaga“

Organizacija „Nauči me“ iz Niša organizuju interaktivnu dečiju predstavu „Čuvari Zmajevog blaga“. Predstava će se održati u Čairskom parku ispred Dečijeg kulturnog centra, 5. oktobra, u 18 časova.

Predstava se organizuje u sklopu obeležavanja Dečije nedelje u Nišu, a namenjena je deci uzrasta od 6 do 10 godina.

Zasnovana je na motivima iz istoimene mobilne igrice koju je Banka prošle godine razvila u okviru programa za finansijsku edukaciju „ErsteZnali“, u želji da najmlađi kroz igru nauče važne stvari o novcu. Zmaj deci velikodušno deli svoje blago, ali da bi ga sačuvala, ona treba da daju tačne odgovore na brojna pitanja. Na ovaj način, kroz interakciju i zabavu, deca prave svoje prve korake ka finansijskom opismenjavanju i stvaraju odličnu osnovu za upravljanje novcem u budućnosti. Igrica je namenjena deci nižih razreda osnovne škole, a kreirana je u saradnji sa psiholozima i pedagozima.

Igrica i predstava „Čuvari Zmajevog blaga“ predstavljaju neke od najsavremenijih edukativnih alata, koji konstruktivno okupiraju pažnju dece. Od pomoći su i roditeljima prilikom pojašnjavanja koliko truda i vremena treba da ulože da bi mogli da im priušte vredne stvari, zašto je važno da od malih nogu štede, ali i koliko je znanje važno za uspeh.

Prijava za predstavu je neophodna, a svoje besplatne ulaznice možete rezervisati na linku: https://crm.nauci.me/cuvari-zmajevog-blaga. U slučaju kiše predstava će se održati unutar Dečijeg kulturnog centra.