Novogodišnji koncert Akademskog hora ispunio sva očekivanja

Akademski hor Niš
Foto: V. Krstić

Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš, sinoć je nastupio pred brojnom publikom u holu Univerziteta, na tradicionalnom koncertu za kraj godine.

“Novogodišnji koncert, koji po tradiciji na kraju svake godine organizuje Univerzitet u Nišu sa Studentskim kulturnim centrom, ispunio je sva očekivanja, a naši horisti još jednom su se pokazali u najboljem mogućem svetlu”, kažu iz SKC-a.

Pesmom „Gaudeamus igitur“ pevači Akademskog hora, predvođeni dirigentom mr Zoranom Stanisavljevićem, započeli su muzičko putovanje kroz različite epohe i zemlje sveta. Akademski hor Studentkog kulturnog centra Niš je, u svom prepoznatljivom stilu, oživeo brojne numere – od klasika, preko narodnih pesama, pa sve do modernog džeza.

Na koncertu je nastupio i Ženski akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš pod dirigentskom palicom mr Ivane Mirović. Gosti koncerta bili su i Art family trio, vokalna grupa Niške devojke i Dejana Radanović. Solisti su bili sopran Mina Milićević, Isidora Baćević, alt, i bas, Marko Milisavljević. Muzička pratnja horu bili su Igrid Janković, Nikola Cvetković, Anđela Stanković, Ivana Babović i Milan Jovanović na klaviru, Oliver Nikolić na udaraljkama i Marko Kandić na gitari.

Akademski hor Niš
Foto: SKC

Na koncertu je izvedeno 19 pesama, a neke od njih su Marš patuljaka (E. Grieg), Stiže proleće (P. Česnokov), Ena to xelidoni (M. Teodorakis), O Sole mio (E. di Capua), Halellujah ( Cohen/Emerson)… Za kraj, horisti su izveli numeru What a wonderful world (M.A. Brymer).

“Akademski hor i Ženski akadamski hor su sinoćnjim koncertom na najbolji mogući način završili uspešnu 2018. godinu, koja im je donela brojne nastupe i nagrade. Studentski kulturni centar ponosan je na svoje pevače i dirigente ali i na publiku koja je tokom cele godine pratila njihove nastupe i davala im neizmernu podršku i podstrek da budu još bolji! Pozivamo publiku da bude sa nama i u 2019. godini, a mi ćemo, kao i do sada, opravdati ukazano poverenje”, stoji u saopštenju SKC-a.