Novi uspesi SK Niš

Streličarski klub Niš
Streličarski klub Niš

Ovog vikenda je održan još jedan turnir iz kalendara streličarskog saveza Srbije. Domaćin je bio SK Zlatiborac, a niški streličari su ponovo bili uspešni.

Na turniru je učestvovalo 70 takmičara – znatno manje nego na prethodnim turnirima. Razlog za slab odziv srpskih streličara je verovatno u otežanim uslovima za putovanje zbog hladnog vremena i velikih padavina. Domaćin je uložio velike napore da omogući optimalne uslove za takmičenje ali su postignuti rezultati u svim disciplinama bili daleko niži od očekivanih.

Streličarski klub Niš je na turnir poslao svoju ekipu u disciplini goli luk u sastavu Stojanović, Majović, Petrović. U kvalifikacionom delu turnira jedino Petrović je pokazao visoku formu, jer je sa 474 poena popravio lični rekord i zauzeo drugo mesto. Stojanović je osvojio treće a Majović četvrto mesto, obojica sa mnogo slabijim rezultatima od onih na koje smo navikli.

U eliminacijama Majović je eliminisan već u četvrtfinalu, tako da je ostao bez medalje. Druga dvojica takmičara SK Niš su imali međusobni okršaj u polufinalu, iz koga je Stojanović izašao kao pobednik. Mečevi za medalje su protekli u znaku Nišlija, tako da je raspored na pobedničkom postolju bio sledeći: Dejan Stojanović (SK Niš), Robert Mažing (SK Pančevo), Veljko Petrović (SK Niš).

Naše ekipa je osvojila prvo mesto i u ekipnoj konkurenciji u disciplini Goli Luk, tako da sa Zlatibora donosimo tri medalje – dve zlatne i jednu bronzanu. Očekujemo dobre rezultate i na narednom turniru, za 14 dana u Kikindi, iako će naša ekipa biti oslabljena odsustvom Stojanovića, koji odlazi na pripreme za Evropsko Prvenstvo.

Global Digital Clinik