Novi koncept prijemnog ispita na fakultetu

Vodič za brucoše
Vodič za brucoše

Iako su osnovci i srednjoškolci ove nedelje na raspustu, to nije sprečilo veliki broj maturanata da poseti Filozofski fakultet i upoznaju se nastavnicima, saradnicima, službama i saznali sve što ih interesuje u vezi sa željenim studijskim programima.

Na Danu otvorenih vrata Filozofskog fakulteta zainteresovanim mladim ljudima prezentovani su studijski programi i novi koncept prijemnog ispita.

Novi koncept prijemnog ispita

“Svesni toga koliko je to stresan momentat u životu svih mladih ljudi i koliki je pritisak da neko ne ostane neupisan, ove godine je omogućeno da, umesto jedne, kandidati odaberu tri opcije, s tim što se prijemni ispit polaže samo za prvi odabrani program. Ukoliko kandidat nema dovoljno poena za upis, moći će da upišete neki od preostala dva programa ukoliko na njima preostane slobodnih mesta”,  rekla je dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Dan otvorenih vrata na FilozofskomVeliko interesovanje za Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu Niš

Ali studiranje nije samo stres i učenje ili mučenje, objasnila je student prodekan Anđela Milenković.

“Studije su za mnoge jedno od najlepših životnih doba, a zahvaljujući brojnim organizacijama Saveza studenata koje uključuju žurke, putovanja, zanimljive tribine, humanitarne akcije, druženja, studije na Filozofskom fakultetu, zaista ostaju u najlepšem sećanju”, dodala je Anđela Milenković.

Nakon zvaničnog dela, budući brucoši su u neformalnoj atmosferi sa budućim nastavnicima i saradnicima razgovarali o specifičnostima svakog studijskog programa i tom prilikom dobili informacije o tome zašto ih upisati, kako izgleda prijamni, šta posle studija itd.

Veliki broj sadašnjih studenata prijavio se da volontira kako bi budućim kolegama pomogli da naprave prvi korak u svet visokog obrazovanja i kako bi sa njima podelili svoje utiske o studijama.

Za sve dodatne informacije o prijemonm ispitu ili studijskim programima Filozofskog fakulteta svi zainteresovani se mogu obratiti Kancelariji za podršku studentima (2. spart kancelarija 211) koja je otvorena svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Global Digital Clinik