Novak Đoković Fondacija opremila vrtić Srna u Nišu, mesta za još 110 dece

vrtic srna

Novak Đoković Fondacija nastavlja svoju misiju pomoći predškolskim ustanovama i deci širom Srbije – rekonstrukcijom i opremanjem  vrtića “Srna” u Nišu; vrtić bogatiji za 4 nove sobe, kompletno  opremljene u skladu sa novim standardima predškolskog obrazovanja u Srbiji; preostala prikupljena sredstva od donacija iz kampanje Sezona darivanja 2021 – “Jedna želja za Niš” ranije iskorišćena za opremanje vrtića u Brzom Brodu i Sajlovu 

Tradicionalnim presecanjem vrpce i uz dečje veselje, Novak Đoković Fondacija zvanično je otvorila rekonstruisani vrtić  “Srna” pri Javnoj predškolskoj ustanovi „Pčelica” u MZ “Božidar Adžija” u Nišu, kompletno opremljen u skladu sa novim standardima predškolskog obrazovanja u Srbiji.

Projekat osmišljen 2021.u okviru kampanje “Jedna želja za Niš” (#OneWishForNis) u četvrtoj po redu “Sezoni darivanja”, tradicionalnoj globalnoj donatorskoj kampanji Novak Đoković Fondacije – doprineo je proširenju vrtića za 4 nove radne sobe i povećanju kapaciteta za 110 nove dece – polaznika.

Tačan iznos donacije za rekonstrukciju vrtića “Srna” je 26.522.527,41 dinara, a zanimljivo je da je od prikupljenih sredstava kampanje “One Wish for Niš” iz 2021. godine koja su petostruko premašila ciljni iznos od 70 hiljada evra, Novak Đoković Fondacija dodatno realizovala potpuno opremanje pet radnih soba u vrtiću “Brodić” niškog naselja Brzi Brod sa dodatnim kapacitetom za 125 mališana – kao i devet radnih soba za 250 dece u vrtiću “Plava zvezda” u okviru PU “Radosno detinjstvo” u Sajlovu kod Novog Sada. Time je Fondacija do danas izgradila, rekonstruisala ili opremila 58 vrtića i na taj način pomogla da 55.000 dece dobije pristup nužnom predškolskom obrazovanju – što je od presudnog značaja za njihovo pravilno odrastanje u jake, samosvesne i kreativne ličnosti i članove našeg društva.

Ponosni smo što danas možemo da kažemo da smo dosanjali naš san zajedno sa decom, roditeljima, prijateljima i partnerima u voljenom Nišu – otvorivši “Srnu” za 110 novih polaznika u njihovim prvim velikim životnim koracima. Idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje ostvarenje su naše vizije i misije – da su nam dobrobit dece i njihovo srećno odastanje od primarnog značaja – čime će svakodnevica i za njihove roditelje i sugrađane u celini biti još prijatnija i lepša. Zahvaljujemo se od srca gradu Nišu, dragim saradnicima iz PU “Pčelica” i našim cenjenim donatorima na odličnoj saradnji – i sa nestrpljenjem očekujemo vesti o velikim ostvarenjima naših drugara iz Niša u budućnosti,“rekla je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

“Ovo je treći vrtić koji otvaramo u Nišu sa Novak Đoković Fondacijom. U njemu će boraviti oko 110 mališana sa teritorije naše najveće opštine GO Medijana u kojoj ima i najviše dece koja čekaju na mesto u vrtiću. Naš cilj je da u Nišu nema više liste čekanja. U tome nam nesebično pomaže i Novak Đoković Fondacija uz čiju pomoć smo već otvorili dva vrtića u naseljima Nikola Tesla i “9.maj” koji su, kao i ovaj vrtić, opremljeni po svetskim standardima. Zahvaljujem Novak Đoković Fondaciji što je posvećena najmlađima kojima zajedno činimo veliku radost – da odrastaju i raduju se u uređenom prostoru, ali i roditeljima da budu bezbrižni za svoju decu”, izjavila je ovim povodom  gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.