Novac je sakupljen! Nišlijka Jana Petrović ide na operaciju 5. decembra.

“Pre par godina sam mislila da ne može gore. Međutim, ova godina je bila baš teška i rizična. Pored toga što sam mnogo često plakala, bila tužna, milsila o tome da me možda više neće biti, morala sam da putujem u druge zemlje na razne preglede. Sve je to za mene užasno iskustvo, ali živ se čovek na sve navikne…”

Ovako se mlada Nišlijka Jana Petrović, na neki način i pohvalila i zahvalila svima koji su bili uz nju, podelila tugu sa kojom je živela, neizvesnost, sumnje i strahove.

Tome je sada došao kraj.

Novac je sakupljen i sve su šanse da Jana nikada više neće biti samo neki broj 189 kome se šalju poruke pomoći, već zdrava i srećna devojka.

Umetnici, motociklisti, sportisti, novinari, humanitarci, kafedžije, muzičari, škole i kulturno umetnička društva, anonimni pojedinci, svi su mesecima unazad bili uz Janu, kroz humanitarne manifestacije, licitacije, izložbe i nastupe.

Poseban doprinos, dali su mladi ekonomisti, samo dan pre isteka roka da Jana uplati novac za operaciju srca u Milanu. Naime, oni su u Ekonomskoj školi održali ugledni čas humanosti uz podršku kolektiva svoje škole i brojnih svojih prijatelja koji su im se pridružili u ovom važnom času.

Lekcija čovečnosti otpočela je na predlog Učeničkog parlamenta Ekonomske škole koji su 24. oktobra organizovali humanitarni turnir u fudbalu da podrže svoju sugrađanku Janu na putu ka ozdravljenju.

Podršku za ovaj poduhvat su im dali direktor škole, profesorke kao i svi učenici, nastavnici i zaposleni Ekonomske škole koji su i sami dali doprinos da učenička inicijativa bude nastavljena 31. oktobra humanitarnom priredbom u Svetosavskom domu Sabornog hrama u Nišu.

Za ovaj angažman su mladi ekonomisti dobili podršku Eparhije niške i mogućnost da priredbu organizuju u Svetosavskom domu.

Uz pomoć hora “Leptirići” OŠ “Ćele kula”, ANIP “Mozaik”, plesnog studija “Ilusion dance studio”, folklornog ansambla „Oro“ i brojnih prijatelja, uspeli su da organizuju humanitarnu piredbu za Janu Petrović pod sloganom: DA JANINO SRCE NASTAVI I DALjE DA KUCA.

Global Digital Clinik