Nova knjiga za decu “Vesela veštica Nika i zla Kjara” Lele Stojanović

Vesela veštica Nika i zla Kjara
Vesela veštica Nika i zla Kjara

Krajem januara u izdanju “Lagune” izašla je iz štampe nova knjiga za decu “Vesela veštica Nika i zla Kjara” Lele Stojanović, pisca za decu iz Niške Banje.

Mladi čitaoci imali su prilike da upoznaju vešticu Veselu Niku u prvoj istoimenoj knjizi. Nova knjiga donosi nove avanture i peripetije Vesele veštice Nike, mačke Veki, ali i zle veštice Kjare.

U gradiću Šmeku je sve lepo jer se o dobrom raspoloženju brine Vesela veštica Nika. Međutim- nema opuštanja! Nika je dobila od svoje praprapraprababe veštice Vesele Dobrice novi ZADATAK.

Zle veštice sa Mračnih jezera ne mogu da podnesu veselje i radost pa će se poslužiti svim sredstvima da rastuže ljude. Nakon borbe protiv negativne magije, uslediće i sukob sa zlom vešticom Kjarom.

Osim uzbudljive priče prepune dogodovština, uživanju i zabavi doprinose i odlične ilustracije Aleksandre Ilić, ali i grafička rešenja u samom tekstu- kurzivom i upadljivim fontom izdvojene su reči na koje je potrebno skrenuti pažnju u rečenici i koje knjigu čine još zabavnijom i “vuku” na čitanje. Tu su i nove, izmišljene reči, pa tako zla veštica Kjara nije samo grozna već je grozozna!

Čitajući ovu knjigu, osim što ćete saznati kako izgledaju današnje zloće, naučićete i gde se nalazi Kraljevina Butan, podsetiti se da SREĆA može da se slavi, da je nekulturno srkati frape, lagati, da ne treba ljubiti mačku a pre svega da je najveća magija u činjenju dorbih dela ( što je i glavna poruka ove knjige) i da dobro, uvek pobeđuje zlo.

Lela Stojanović je rođena i živi u Niškoj Banji. Član je Udruženja dramskih pisaca Srbije i Udruženja književnika Srbije. Objavila je knjige pesama za decu “Zeleni oblak”(1999), “Najlepši osmeh”(2008), “Oaza sreće”(pesme na temu ekologije 2009), “Konstantin Veliki” ( slikovnica 2013) i “Vesela veštica Nika”( roman za decu – Laguna 2017). Autor je mnogobrojnih pozorišnih tekstova za dečju scenu, igranih u zemlji i regionu.

Exe-Net