„Nišvil“ čeka dozvolu Kriznog štaba

nišvil
Foto: "Nišvil"

Direktor Nišvila Ivan Blagojević kaže da iako još nisu dobili zvaničnu dozvolu za održavanje festivala, da njegovo održavanje nije upitno.

Prema Blagojevićvim rečima, publika koja se očekuje je uglavnom starija i vakcinisana, pa u tom smislu i neće biti velikog rizika.

On je Južnim vestima rekao da Nišvil nema toliko mladu publiku poput Exit-a, uz to, postoji mogućnost „da drže razmak“, a da je publika ovog festivala starija u odnosu na druge festivale, poput Exita, pa je prema njegovoj proceni 60 odsto publike koja će biti na ovom festivalu već vakcinisano.

On je za Južne vesti kazao da se još ne zna pod kojim uslovima će biti dozvoljeno održavanje, ali ne smatra da će festival u Nišu nakon masovnog Exit festivala biti problem. Organizatore više brine finasijska strana i prodaja ulaznica.

„Veći problem je da li će se ljudi odlučiti da u tako nekim uslovima kupe kartu, očekujemo drastičan pad prodaje karata i svega ove godine“ – kazao je  Blagojević za Južne vesti.

Podsetimo, predstojeći Nišville jazz festival biće održan od 6 do 15. avgusta, a glavni festivalski program od četvrtka do nedelje, od 12 do 15. avgusta, na Platou niške Tvrđave. Za 10 dana trajanja festivala biće izvedeno 300 programa na kojima će nastupiti oko 1.000 izvođača.