Nišlijka Natalija Stevanović veliko iznenađenje i senzacija Vimbldona

Dvadesetdevetogodišnja Natalija Stevanović iz Niša i definitivno je najveće iznenadjenje u svetu ženskog tenisa a posebno Vimbldona. To je pokazala u meču potiv nekada prve teniserke sveta Karoline Pliškove u prvom kolu Vimbldona.

Nataliji je ovo prvo učešće na nekom Grend slemu, a ogroman uspeh koji je postigla, još je veći ako se uzme u obzir da je trenutno 225. teniserka sveta i da je do glavnog žreba došla kroz kvalifikacije.

Do pobede je, da podsetimo, stigla vrlo ubedljivo rezultatom 2:0 (6:2, 6:3). Ravnoteža u meču je bila samo do 2:2 u prvom setu, nakon čega Natalija Stevanović osvaja 7 vezanih gemova, Dobija prvi set i u drugom stiče velikih 3:0. Do kraja je Srpkinja zadržala prisebnost i sigurno privela meč kraju.

Stevanović je priznala da su trema i jeza prošli na prvom meču. “Probila sam led u kvalifikacijama, prvi meč, Grend slem…Jeste mi prvi Grend slem, mislim na mene, muža i trenera. Ne mogu da kažem da nismo vizualizovali, posle četiri godine i kvalifikacija US Opena, a onda Vimbldon i dosta duboko smo išli. Gradili smo stil igre, smejali su se slajsu jer je to drugačija igra”, rekla je Natalija

Nataliju u drugom kolu očekuje meč protiv dvadesetosmogodišnje Nemice Tamare Korpač koja je u ovom trenutku 122. teniserka sveta.

Global Digital Clinik