Nišlije plesale i učile salsu za opremanje obdaništa

Kako bi igračkama opremili obdanište u Jelašnici, Rotaract klub Niš Konstantin Veliki u saradnji sa PK Swing organizovao je plesno druženje u Nišu.

Učesnici humanitrane akcije “Plesom za obdanište”; foto Rotaract klub Niš Konstantin Veliki

Ulaznica za ples i učenje plesnih koraka salase u Nišu bila je barem jedna igračka ili novac za njihovu kupovinu kako bi se što bolje opremilo obdanište “Đura Jakšić” u Jelašnici, koje se nalazi na području Gradske opštine Niška Banja.

 

“Od prikupljenog novca kupićemo igračke za mlade drugare u novom vrtiću u Jelašnici koje je u sklopu je istoimene osnovne škole. Ima jedno odeljenje sa 20ak deteta. Dve vaspitačice rade tu, Ljubinka Lukić i volonter Isidora Panajotović. Nisu opremljeni nikakvim sredstvima za rad, i vaspitačice moraju dosta da improvizuju, i one se u celosti oslanjaju na ovakve donacije. Osim igračaka donirane su bojanke, slagalice i knjige. Svako ko je zainteresovan da pomogne može i dalje da nas kontaktira. Donaciju prosleđujemo u petak obdaništu i zahvaljujemo se svim učesnicima, kao i kafeu “Julijan Djupon” i Plesnom klubu “Swing” koji su omogućili da se ova humanitarna akcija održi”, kažu organizatori iz Rotaract kluba Niš.

Donirane igračke za vrtić u Jelašnici; Foto: Rotaract klub Niš Konstantin Veliki

Sledećeg vikenda Rotaract klub Niš Konstantin Veliki organizuje akciju sređivanja okoline.