Nišlije pale sveće posečenim kedrovima, iz Grada kažu da će svako posečeno stablo biti zamenjeno sa pet novih

nišlije pale sveće
Foto: Urbana gerila, Facebook

Članovi Urbane gerile odlučili su da odaju počast posečenom drveću na Bulevaru Nemanjića. Pozvali su i ostale Nišlije da u znak sećanja pale sveće na mestu gde je nekad bilo kedrova.

“Danas smo odali poslednju počast posečenom drveću na Bulevaru Nemanjića”, kažu Gerilci. Oni su odlučili da pale sveće posečenim kedrovima, a pozvali su i ostale Nišlije da to urade. Na jedno od posečenih stabala položili su venac na kojem piše “Ožalošćeni građani Niša”.

“Ukoliko vas put nanese na Bulevar kod bivše Nišekspresove garaže – ostavili smo sveće i drugim Nišlijama da se oproste od njih”, napisali su.

Foto: Urbana Gerila, Facebook

Podsećamo, u ponedeljak pored mesta gde se gradi tržni centar posečen drvored kedrova, što je izazvalo burne reakcije građana. “U doba najveće zaraze i doba kada nam je neophodan kiseonik poseći ova stabla, decenijski biser na Bulevaru? Šta je ovo? Ovo je zaista dno dna. Zarad čega? Zarad ružne građevine koja niče?”, jedan je od komentara na Facebook-u.

Kompanija “Delta holding” obratila se gradu sa zahtevom da drvće bude posečeno. Priložena je i građevinska dozvola za izgradnju saobraćajne infrastrukture. Urbanističkim projektom predviđeno je da je na lokaciji postojećeg drvoreda potrebno izgraditi servisnu saobraćajnicu.

Posečeni kedrovi na Bulevaru Nemanjića. Foto: Mihajlo Cakić

Uklanjanje drveća izvršeno je uz plaćanje naknade, što je u ovom slučaju pet novih sadnica za svako posečeno stablo. Član gradskog veća, Miroslav Đokić, izjavio je da će JKP “Mediana” izvršiti kupovinu i sadnju, na lokacijama koje će biti definisane u narednom periodu.

Dostava hrane u Nišu