Niški vaterpolisti savladali Zemun u gostima

Foto: VK Nais
Foto: VK Nais

Niški vaterpolisti odneli su pobedu na gostovanju u Zemunu u okviru 12. kola vaterpolo Superlige Srbije. Meč je završen rezultatom 5:8.

Iako u dosadašnjem delu sezone nisu osvojili ni jedan bod, ekipa Zemun Bosal pružila je veliki otpor u pobedi niškog kluba.

Nišlije su sprovele ideju trenera Lukovića i konkretno otvorile utakmicu sa dva pogotka.

U drugoj četvrtini imali smo priliku da vidimo jednu vrlo ujednačenu borbu koja se završila rezultatom 2:2, pa je semafor na poluvremenu pokazivao 2:4.

Treći kvartal nije se mnogo razlikovao od drugog, jedino što su ekipe postigle po tri gola.

Nakon svega toga, niški vaterpolisti ostali su skoncentrisani do samog kraja utakmice i nisu dozvolili protivniku da nadoknadi razliku u završnici, čime je završen meč na bazenu rezultatom 5:8.

Nišku ekipu do pobede je predvodio, kao i do sada, sjajni Bolović sa tri pogotka i Živić sa 2 pogotka.

Đurđević, Milošević i Pavičić upisali su se po jednom u strelce. Za goste najistaknutiji igrač bio je Japundžić sa dva postignuta gola.

Ova pobeda treba niškom klubu da posluži kao odskočna daska za ostvarenje daljih ciljeva.

Naisu je pobeda bila neophodna kako bi planirali da eventualnom pobedom protiv kragujevačkog Radničkog na domaćem terenu zauzmu petu poziciju u ligi koja ih vodi u Evropu.

Meč sa Radničkim igraće se već u subotu, 2. juna na bazenu Čair sa početkom od 20h.

Zemun Bosal – Nais 5:8 (0:2,2:2,3:3,0:1)

Bazen 11. april;

Sudije: Virijević/Raković.;

Isključenja: Zemun Bosal 9, Nais 8;

Peterci: Zemun Bosal 1 (0);

ZEMUN BOSAL: Đokić, Gigović, Đukić 1, Japundžić 2, Ćosović, Vukazić, Tušup, Kecojević, Jovanović, Maksimović, Timotić 1, Relić 1, Sretković, Vasiljević;

NAIS: Lazić, Mitrović,Pavičić 1, Stanković, Dimitrijević, Milošević, Omerović, Đurđević 1, Živić 2, Šilj , Bolović 3, Milošević 1, Stojanović, Kovačević.