Dodela prvih 60 kartica sa popustom za niške mame i bebe

Dan porodice u Parku Sveti Sava u organizaciji GO Medijana
Dan porodice u Parku Sveti Sava u organizaciji GO Medijana; Foto: S.Đorđević

Gradska opština Medijana pokrenula je akciju „Kartica sa popustom za mamu i bebu“ zahvaljujući kojoj su mamama omogućeni popusti prilikom kupovine i korišćenju usluga u prodavnicima, apotekama, restoranima, kozmetičkim i frizerskim salonima.

Karticu za popust mogu da dobiju sve Nišlijke koje žive na području Gradske opštine Medijana, a čije bebe još nisu napunile godinu dana, koliko će i važiti data kartica.

Visunu popusta kao kao i učestalost korišćenja popusta (pri svakoj kupovini, jednom mesečno ili drugačije) određuje sam donator. Do sada se tzv. “Klubu mama” odazvalo 40-tak firmi koji nude popuste od 10 do 50 odsto.  

Dan porodice u Parku Sveti Sava u organizaciji GO Medijana; Foto: S.Đorđević

Prvih 60 kartica je mamama dodelio predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

„Cilj akcije je povećanje nataliteta na području Gradske opštine Medijana i Grada Niša, veća briga za potomstvo i podizanje društvene odgovornosti na viši nivo i to nije sve, planiramo još mnogo toga, a sve radi što boljeg kvaliteta života porodica sa decom“, kažu iz najveće niške opštine.

Dan porodice u Parku Sveti Sava u organizaciji GO Medijana; Foto: S.Đorođević

Kocić je najavio i da će Gradska opština Medijana ove popuste omogućiti majkama iz celog grada, a ne samo sa teritorije Gradske opštine Medijana

Vaučere za dodelu kartica dobijaju porodilje još u porodilištu sa informacijama o tome kako mogu da ostvare ovo pravo.

Podsetimo, Gradska opština Medijana finansira i vantelesnu oplodnju za dvadeset parova sa po 200.000dinara, daruje prvorođenu bebu u nedelji sa po 10.000 dinara, trećerođeno dete u porodici sa 120.000 dinara, stipendira najbolje studente i nagrađuje najtalentovanije.