Digitalizovana verzija filma “Lepota poroka” u Nišu

Digitalizovana verzija “Lepote poroka” u Nišu; Foto: NKC
Digitalizovana verzija “Lepote poroka” u Nišu; Foto: NKC

Digitalizovanu i restauriranu verziju kultnog jugoslovenskog filma “Lepota poroka” iz 1968. godine, ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju u petak, 1. juna u Niškom kulturnom centru od 19 časova.

Film „Lepota poroka“ Živka Nikolića iz 1986. godine, digitalno je restauriran u okviru projekta Vip Kinoteka, koji ima za cilj da se očuvaju i zaštite neki od najpoznatijih naslova naše sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Uloge: Mira Furlan, Milutin Karadžić, Petar Božović, Mira Banjac, Eva Ras, Borislav Stjepanović, Ines Kotman, Alen Nuri, Vesna Pećanac, Miki Krstović, Milo Miranović

Montaža: Zoltan Vagner; Fotografija: Radoslav Vladić; Scenografija: Miodrag Mirić; Muzika: Zoran Simjanović; Scenario: Živko Nikolić; Režija: Živko Nikolić

U okviru ovog projekta, koji Jugoslovenska kinoteka realizuje sa kompanijom Vip, do sada su restaurirani i filmovi “Ko to tamo peva” Slobodana Šijana, “Kad budem mrtav i beo” Živojina Pavlovića, “Specijalno vaspitanje” Gorana Markovića, te kultna crna komedija “Maratonci trče počasni krug” reditelja Slobodana Šijana i scenariste Dušana Kovačevića.

Ulaz za projekciju filma u maloj Sali NKC- a je besplatan.