Niški vaterpolisti poraženi treći put od Novosađana

Vaterpolo Nais Vojvodina; Foto: VK Nais
Vaterpolo Nais Vojvodina; Foto: VK Nais

Niški vaterpolisti poraženi su peti put ove sezone, izgubivši od Vojvodine, na domaćem terenu rezultatom 11:7 u okviru 7. kola vaterpolo Superlige Srbije.

Iako je VK Nais u protekla dva susreta sa Vojvođanima odneo pobedu, ovaj put je niška ekipa bila oslabljena za tri prvotimaca: Živića, Pavičića, Šilja.

Vojvodina je od samog početka konkretno napadala protivnički gol i na prvi kraći odmor otišla sa dva gola prednosti. U drugu četvrtinu niški vaterpolisti ušli su agresivnije što su gosti iskoristili i tako stekli prednost od 4 gola razlike na poluvremenu (6:2).

U nastavku utakmice Nais je pružio veći otpor nego u prvom poluvremenu, međutim to nije bilo dovoljno da se zaustave izabranici Darka Bilića koji su na kraju treće četvrtine zabeležili najveću razliku u odnosu na niški tim (10:5).

Četvrta četvrtina je jedini deo utakmice koji su domaći vaterpolisti rešili u svoju korist. Rezultatom 2:1 u poslednjem periodu igre, niški vaterpolisti postavili su konačan rezultat od 7:11.

Najistaknutiji igrači utakmice bili su igrači gostujuće ekipe, Rogač sa 4 postignuta gola i naš povremeni reprezentativac Ćuk sa 3 postignuta gola.

U domaćem timu malo bolju partiju pružili su Ivetić i Bolović sa po 2 postignuta gola.

U narednom kolu vaterpolo Superlige Srbije, 12. maja, VK Nais ugostiće na Čairu Crvenu zvezdu.

Nais – Vojvodina 7:11 (1:3, 1:3, 3:4, 2:1)

Niš, BazenČair;

Sudije: Jovančević (Vrnjačka Banja)/ Stefanović (Beograd);

Igračviše: Nais 4 (1), Vojvodina 8 (4).

NAIS: Lazić 14 odbrana, Mitrović 1, MladenMilošević, Ivetić 2, Dimitrijević, MatijaMilošević, Omerović, Đurđević 1, Nikolić, Đorđević, Bolović 2, D. Milošević 1, Stoilj-ković, Stanković;

VOJVODINA: Filipović 9 odbrana, Čabrilo, Tintor, Vasin, Prekogačić, Ćuk 3, Ćatović 1, Rogač 4, Šulc 2, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić.

Global Digital Clinik