Niški taksisti zakazali protestnu vožnju kroz grad

Povećava se i broj stajališta za taksiste u Nišu
Povećava se i broj stajališta za taksiste u Nišu; Novo stajalište u Ulici Đuke dinić kod Tvrđave

Niški taksisti kojima od uvođenja sistema “Oko sokolovo” svakodnevno stižu kazne od Parking servisa zbog zaustavljanja na parkingu, počeće sa protestnim vožnjama u ponedeljak, 15. avgusta, jer im gradska vlast i nadležni za saobraćaj u Nišu nisu izašli u susret da zajednički reše problem sa kojim se suočavaju.

Zbog problema sa “kaznama”, odnosno naplatom dnevnih karata za parking, taksisti u Nišu nisu u mogućnosti da obavljaju svoj posao kao ranije, jer se ni sekund zaustavljanja na obeleženom parking mestu više ne toleriše, tvrde oni.

11 taksi udruženja zahtevalo je od gradskog veća, predstavnika Komunalne milicije, Sekreterijata za saobraćaj i Parking servisa da se sastanu i nađu rešenje za ovaj problem.

Kako do sastanka nije došlo oni će od 15. avgusta i svakog narednog dana, organizovati protestne vožnje od 14 sati, sve dok ne pronađu zajedničko rešenje.

Oni će svojim automobilima krenuti sa Bulevara cara Konstantina, preko Bulevara Nemanjića, Ulice 7. juli, zatim Kralja Stefana Prvovenčanog, Sinđelićevog trga, Ulice Nikole Pašića, Knjeginje Ljubice, Generala Milojka Lešjanina, Voždove, Bulevara Zorana Đinđića, do svoje početne tačke kod Elektronske indrustrije.

Taksisti napominju da nemaju određena mesta za skupljanje i ostavljanje putnika i da su zbog toga primorani da na kratko koriste obeležena parking mesta u gradu, kako ne bi blokirali saobraćaj i ometali druge učesnike.

Skup je prijavljen policiji i očekuje se veliki broj taksi vozila na niškim ulicama

Izvor:Juzne vesti