Niški streličari se iz Berlina vratili bez medalja ali sa odličnim rezultatima.

Iako nisu osvojili medalje, sedmoro takmičara Streličarskog saveza Srbije mogu se pohvaliti odličnim rezultatima na Seniorskom Svetskom prvenstvu u Berlinu, koje se održavalo od 31. jula do 6. avgusta. Od sedmoro takmičara koji su nastupili za Srbiju, čak trojica su članovi niškog streličarskog kluba.

U konkurenciji olimpijski luk, bili su Mihalo Stefanović i Marko Vulić, dok je u konkurenciji kompaund luka nastupio Ognjen Nedeljković.

U konkurenciji olimpijski luk, nastupilo je čak 167 takmičara. Medjutim, kako se navodi u saopštenju, vreme nikako nije išlo na ruku takmičarima jer je bilo kišovito, hladno, sa jakim udarima vetra, što otežava gađanje. Na kraju kvalifikacionog dela Mihajlo je zauzeo 38 mesto sa rezultatom 656 čime je postigao najbolji rezultat u istoriji srpskog streličarstva, dok je Marko svoj debitantski nastup na ovako elitnom takmičenju završio na 154. mestu.

U konkurenciji kompaund luk, bio je 121 takmičar. Posle kvalifikacionog dela, sa 688 krugova, Ognjen je bio 52. Ovo nije njegov najbolji rezultat, ali je, kažu niški streličari, svakako rezultat za poštovanje i rezultat koji je vodio dalje u eliminacije.

“Iako smo se vratili bez medalja, i bez prve karte za OI u Parizu, ovo iskustvo je bilo neprocenljivo i mi smo veoma zadovoljni učinkom naših takmičara. Predstavili su i naš klub, i našu zemlju na najbolji način i stekli veoma važno iskustvo za neka naredna takmičenja. Ovo je bila tek prva šansa za osvajanje kvote za OI, i mi ne nameravamo ovde da stanemo, već smo samo motivisaniji da radimo još više kako bismo najzad imali prvog streličara iz Srbije na Olimpijadi” zaključuju u niškom streličarskom klubu.