Niški streličar osvojio srebro na „Afrodita kupu“ održanom na Kipru

afrodita kup streličari

Mihajlo Stefanović, takmičar Streličarskog kluba „Niš“ osvojio je srebrnu medalju na „Afrodita Kupu“, međunarodnom turniru održanom na Kipru. Osim reprezentacije Srbije na takmičenju je učestvovalo još osam zemalja sa ukupno stotinak takmičara u seniorskim, juniorskim, i kadetskim konkurencijama. Tim Srbije je predvodio niški trener Miljko Čolović.

Reprezentacija Srbije vratila se sa ovog takmičenja sa osojene 4 individualne i jednom ekipnom medaljom. Takmičar Streličarskog kluba „Niš“ Mihajlo Stefanović je nakon trećeg mesta u kvalifikacijama, kroz eliminacije došao do borbe za zlatnu medalju gde ga je čekao takmičar iz Poljske. U meču koji je bio neizvestan do poslednje strele, takmičar iz Poljske je odneo pobedu pa se Mihajlo okitio srebrnim odličjem.

“Nama je ovo jako značajna medalja jer je ovo bila odlična prilika za sticanje novih iskustava na međunarodnim takmičenjima, i nije bila nikako zanemarljiva jer su protivnici bili iz Poljske i Rusije koje važe za veoma jake evropske streličarske sile sa dugogodišnjom tradicijom i školom koja je iznedrila kako evropske tako i olimpijske šampione. Mihajlo se pokazao odlično i jako smo zadovoljni što sa ovakvim rezultatom startuje zimsku sezonu na domaćem terenu”, navode iz SK Niš.

Od ostalih takmičara iz srpskog tima Jovica Velimirović je osvojio bronzanu medalju u seniosrkoj konkurenciji, Milica Petronijević je takođe osvojila bronzu u konkurenciji juniorki, a Stefan Žikić se okitio srebrom u konkurenciji seniora.