Niški stonoteniseri osvojili 9 medalja na dva međunarodna turnira

Varna 2018; Nemanja Birmancevic, Milan Antic, Bojan Jovanovic, Dragan Baćanović Šike, Dario Stosic, Dragan Vujisic и Nikola Zmaj Jovanovic
Varna 2018; Nemanja Birmancevic, Milan Antic, Bojan Jovanovic, Dragan Baćanović Šike, Dario Stosic, Dragan Vujisic и Nikola Zmaj Jovanovic

Stonoteniska reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom nedavno je nastupila na dva međunarodna turnira koji su održani  jedan u Bugarskoj, drugi u Crnoj Gori.

Ostvareni su izvanredni rezultati, a posebno treba istaći da su po prvi put u sastavu reprezentacije bila i petorica stonotenisera iz Niša, kao i dvoje naših trenera.

Pored Bojana Stamenkovića i Bojana Jovanovića koji su i ranije nastupali za reprezentaciju, u timu Srbije našli su se i Milan Antić, Nikola Jovanović i Dario Stošić članovi Niškog kluba STK OSI NAIS. U ulozi trenera reprezentacije našli su se Neda Ćirić i Miloš Milenković treneri STK OSI NAIS.

U Bugarskom gradu Varni od 17. do 20 maja održan je turnir VARNA OPEN 2018 na kome su, pored reprezentacije Srbije i domaćina Bugarske, učestvovali i predstavnici Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Grčke.

Ukupno 40 takmičara iz šest zemalja.

Prvog dana održano je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji i reprezentativci Srbije su osvojili pet medalja, među njima i trojica Nišlija.

Bojan Jovanović je osvojio srebrnu medalju u kategoriji 9-10, Nikola Jovanović takođe srebro u kategoriji 8, Milan Antić srebro u kategoriji 6.

“Prvi put sam se takmičio na turniru u Varni i mogu reći da su utisci fantastični. Sve je bilo na odličnom nivou, uslovi za igru, smeštaj, dobri domaćini i odlični protivnici”, izjavio je Jovanović koji je drugog dana takmičenja u paru sa Draganom Vujisićem iz Beograda osvojio je drugo mesto u kategoriji 8-10, dok su Šapčani Nemanja Birmančević i Dragan Baćanović takođe bili drugi u kategoriji 6-7.

Drugog dana u ekipnom delu takmičenja Srbija je osvojila dve medalje.

Bojan Jovanovic, Nemanja Birmancevic, Nikola Zmaj Jovanovic, Dragan Vujisic, Bojan Stamenković, Milan Antic, Dragan Baćanović Šike i Dario Stosic

Na drugom međunarodnom turniru nazivom PODGORICA OPEN 2018 učestvovali su timovi šest zemalja: iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske. Ukupno 55 takmičara nastupilo je u 6 kategorija.

Prvog dana u pojedinačnom delu takmičenja Srbija je osvojila sedam medalja, među njima i dvojica Nišlija, Milan Antić je bio drugi u kategoriji 6, dok je Bojan Stamenković zauzeo treće mesto u kategoriji 4-5.

“Izuzetno je važno pre svega za naš klub da je poziv da nastupe u reprezentaciju dobilo pet naših članova. Ovo se prvi put dešava i dokaz je da se ovde u Nišu radi kvalitetno i u kontinuitetu već duži vremenski period. Zadovoljan sam svojim nastupom ali i nastupom svih svojih saigrača iz reprezentacije. Ovo je B tim naše reprezentacije ali želja svih nas da napredujemo je ogromna što pokazuju i rezultati koje smo postigli”, izjavio je Bojan Stamenković, najuspešniji niški stonoteniser u kategoriji osoba sa invaliditetom, reprezentativac je Srbije, i iza sebe ima mnogo turnira i osvojenih medalja.

Niški stonoteniseri osvojili 9 medalja na dva međunarodna turnira

Drugog dana u ekipnom takmičenju osvojeno je šest medalja. Niški stonoteniseri su kući poneli tri medalje.

Bojan Stamenković u paru sa Nebojšom Ilić iz Leskovca osvojio je drugo mesto u kategoriji 2-5. Milan Antić u paru sa Nemanjom Birmančević iz Šapca, drugo mesto u kategoriji 6-7.

“Prezadovoljan sam samim pozivom da zaigram za reprezentaciju Srbije. Moj prvi nastup za reprezentaciju u Varni i odmah osvojena srebrna medalja. Usledio je poziv i za turnir u Crnoj Gori i nadam se da sam opravdao poverenje i svog trenera i ljudi iz nacionalnog tima. U Crnoj Gori sam osvojio dve srebrne medalje, najpre u pojedinačnoj konkurenciji a nakon toga i u ekipnom delu. Preserećan sam i ovo mi je motiv da treniram još više”, rekao je Antić.

Nikola Jovanović u paru sa Draganom Vujisićem iz Beograda treće mesto u kategoriji 8-10.

Global Digital Clinik