Niški socijalisti ogradili se od predloga svoje članice da u zatvor idu svi koji uvrede Vučića

Foto: SPS

Novoformirani Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu saopštio je da predlog socijalistkinje iz tog grada Ane Grozdanović, da se svaki negativni komentar o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kažnjava zatvorskom kaznom, predstavlja njen lični stav, a ne i stav tog odbora.

„Takvi stavovi, mišljenja i inicijative, nisu zvanični stavovi SPS-a u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete“, kazali su u Gradskom odboru SPS-a.

U saopštenju niški odbor SPS-a najoštrije osudjuje svaki govor mržnje protiv bilo kog pojedinca, a posebno Vučića, „naročito u trenutku kada su službe bezbednosti obavestile javnost da postoji realna opasnost po bezbednost predsednika, pojedinih članova Vlade i njihovih porodica“- navode u saopštenju

Novoformirani Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu saopštio je danas da predlog socijalistkinje Ane Grozdanović da se svaki negativni komentar o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kažnjava zatvorskom kaznom, predstavlja njen lični stav, a ne i stav tog odbora.

„Takvi stavovi, mišljenja i inicijative, nisu zvanični stavovi SPS-a u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete“- kazali su u Gradskom odboru SPS-a.

U saopštenju niški SPS ocenio je da svako nepoštovanje zakona treba da bude sankcionisano i da Srbija ima pravosudne organe koji su u obavezi da u takvim slučajevima reaguju.

„Ti organi nisu političke organizacije ni medijske kuće, već sud i tužilaštvo“, naveli su niški socijalisti.

Ana Grozdanović, pravnica po struci, prošle nedelje pozvala je svoje političke kolege koji sede u poslaničkim klupama, da dignu glas i „izbore se“ za zakon kojim bi se zatvorom kaznio svako ko ostavi loš komentar prema predsednku države.

„Da se dokoni nauče pameti, da se predsednik na svaki način mogući zaštiti, jer je ovo sve planski da bi mu crpeli energiju u trenutku kada su velike odluke pred njim. Ti hrabri momci će taman pročitati tamo koju knjigu malo se edukovati, trenirati čime će biti zadovoljniji sobom i razmisliti o svom ponašanju ubuće“, napisala je Grodanović na svom Instagram nalogu.

Politikolozi su ocenili da se njen predlog može nazvati „severokorejskim“ zakonom o Vučiću.

Na izborima za rukovodstvo niškog SPS-a, poznata socijalistikinja iz Niša nije dobila nijednu funkciju, ali je predložena za člana Glavnog odbora stranke.

Izvor: Danas.rs